-Vi får enda hjulene til å gå rundt, siier Hallgeir Bertelsen.

Han forteller videre at dem, som andre arrangører av større idrettsarrangement, har vært i dialog med ser at det blir vanskeligere å få tak i frivillige. Og i år er det rundt 30 funksjonærer.

De fleste dommerne er spillere fra Nordreisa IL, og Bertelsen berømmer at de er så ivrige som både spiller og dømmer i løpet av helgen. Selv har ikke Bakkeby noen lag med i turneringen, men alle barna som er i spillealder er enten med Nordreisa eller Rotsundelv.

Lange dager

Det blir lange dager, på fredag starter de 15.30 og holder på til rundt midnatt, og på lørdag vil de begynne 08.00 og holde på til etter midnatt. De har som målsetting at alle kamper av et lag skal avvikles innen 6 timer, så dagene ikke blir altfor lange for spillerne.

I år det 74 lag som skal spille under turneringen, så det er et tett program.

Tidligere år har alle kampene blitt spilt som futsal, men etter å ha sett at det blir mye stopp i spillet blant de yngre vil nå alle kamper for dem under ti år spilles som vanlig fotball, mens for dem over vil det spilles som futsal som tidligere.

Drift av klubben

Bertelsen forteller at alt av overskudd går til videre drift av idrettsklubben og grendehuset.

-Det er det eneste arrangementet vi har, så inntektene av turneringa er det vi har til drift av klubben og grendehuset i løpet av året. Men sier videre at han ikke har oversikt over hvor mye som går til drift av grendehuset og hvor mye som går til klubben.