Båten skal blant annet forenkler arbeidet og øker arbeidskomforten til mannskapet. Båten som er døpt Lyngøy er bygget ved et verft i Ålesund. Lyngøy er 14 meter lang, det er omentrent fire meter lengere enn det den gamle er, og kan gå i 36 knop, mot den gamle som kunne gå i 20 knop.

Leder i tilsynslaget til Kystverket på Skjervøy, Trond Asbjørn Seppola sier at forskjellene mellom båtene er store.

- Det blir en helt ny hverdag, med tanke på komforten, farten den kan gå i og støyen sier Trond og forteller at i den gamle båten var de nødt til å brøle til hverandre når de skulle kommunisere med hverandre.

-Det er klart mannskapet gleder seg til å ta det nye utstyret i bruk, det er blant annet topp moderne navigasjonsutstyr på den nye båten. forteller Seppola og sier den gamle båten er bygd på slutten av nitti tallet, og har gått kysten opp og ned utallige ganger.

Henter båten i Ålesund

Mannskapet på tre skal ta turen ned til Ålesund for å hente båten.

-Vi skal hente båten i Ålesund i uke 7. Siden det ikke er noen overnattingsmuligheter på båten tar vi inn på hotell på tur opp, så vi regner med å bruke tre, fire dager på turen avhengig av været.

Kystverket skriver at Lyngøy, sammen med en annen båt levert av samme verft har hatt en totalramme på om lag fjorten millioner kroner. Og at Lyngøy skal være spesielt godt egnet i åpne og i mer kystnære farvann.

Nye oppgaver

Seppola sier at de nå har kapasitet til å bistå når det gjelder oljevern.

-Vi har de samme oppgavene som før, men i tillegg kan vi hjelpe til med oljevern. Det er de større båtene som har utstyr til det, men vi skal være med å assistere, sier seppola og forteller videre at den økte aksjonsradiusen gjør at de kan ta fatt i de nye arbeidsoppgavene.

Tilsynslagene i kystverket har som oppgave å ta seg av tilsyn og vedlikehold av blant annet alt lykter og fyrstasjoner, i tillegg rykker de ut det skulle oppstå akutte situasjoner, som slukte fyrlykter. Mannskapet som har base på Skjervøy har et område som går fra grensen til Russland i nord til Nordland i sør.

Lyngøy ble døpt 27 januar i Ålesund av Tove Strømmen, hun jobber ved administrasjonen for Kystverket rederi Foto: Kystverket/Pål Are Lilleheim