I indre deler av Storfjord blir det ikke påske før ildsjelene bak Storeng- og Steindalen trim har arrangert friluftsgudstjeneste påskeaften.

Over 30 fastboende og påsketurister fant veien til Akselstua i et strålende vær, og både menigheten og prest Karl Johan Bjørge synes rammen rundt samlingen ikke kunne vært særlig flottere enn denne lørdagen.

For prest i Storfjord menighet, Bjørge er dette fjerde gangen han holder gudstjeneste på Akselstua, og han synes det er flott å kunne møte folk med kirkens budskap andre steder enn i kirken og bedehus.

- Og hver gang har det vært god oppslutning, og så er det fint å kunne møtes etter gudstjenesten til kaffe og gode samtaler, sier han til avisa.

Også Lena Nilsen fra Selseng setter pris på denne påsketradisjonen, og synes også at det er fint at Akselstua kan være et samlingspunkt for å få høre guds ord i påskehøytiden.

- Det er en fin tradisjon som vi må ha med oss, fastslår hun.

Viktig samlingspunkt

Leder for Storeng- og Steindalen Trim, Hermod Hansen, forteller at påsketradisjonen med gudstjeneste ved Akselstua har de drevet med siden den forrige presten i Storfjord menighet ønsket et møtested for konfirmanter utenfor kirken. Nå er det på syvende året siden de inviterer til denne samlingstunden i påska.

- At så mange fant veien hit i år er bare helt fantastisk, sier lederen og kunne se at hele Akselstua var fylt opp av gjester.

Hansen forteller at medlemmene i idrettslaget stiller villig opp med både kakebaking og kaffekoking for å arrangere denne påsketradisjonen, noe som de også er flink til både når det kommer til å arrangere turmarsjer og andre sosiale sammenkomster.

- Målet for Storeng og Steindalen Trim er å skape et samlingspunkt og aktivitet i bygda, uttrykker lederen, og kan vise til over 140 medlemmer i det aktive idrettslaget.

Ivrig med turmarsjer

Mest kjent er nok turmarsjhelgen i slutten av juli, hvor tre store turmarsjer arrangeres i Steindalen. Folk fra hele landet kommer da til bygda for å delta på Imogaisamarsjen, Draugenmarsjen og Boalmarsjen.

- Men også driften av Steindalshytta, spesielt på høsten hvor turister skal til Steindalsbreen, er en stor del av vår drift, fortsetter lederen med.

Hansen kan også fortelle om flere turmarsjer gjennom hele året som det aktive idrettslaget arrangerer, men lederen erkjenner at interessen for disse er noe dalende.

- Det er vel trenden flere steder at slike turmarsjer er mindre populær, mener han.

Både Lena Nilsen og leder i idrettslaget Hermod Hansen mener at påskegudstjenesten er et viktig samlingspunkt for folk fra Indre Storfjord