Kontrollutvalget i Lyngen måtte lukke møtet under granskningen av Arctic Race og ”Den 12. mann”.

- Under økonomisjef Hilde Grønaas sin forklaring om de to prosjektene, dukket det opp elementer som gjorde at vi lukket møtet av hensyn til undersøkelser som foretas, sier leder Rolf-Magne Hansen.

Utvalget konkluderte torsdag med å be KomRev NORD fortsette arbeidet. Rapporten er forventet å foreligge rundt 1. desember.

Uvanlig av posisjonen

Bakgrunnen for saken er at ordfører Dan-Håvard Johnsen og to andre kommunestyremedlemmer fra Lyngen Tverrpolitiske Liste 12. september henvendte seg til kontrollutvalget.

”Det fremkommer en hel del feilaktig informasjon fra disse to prosjektene. Vi ønsker at kontrollutvalget gransker og ser nærmere om det har vært noen kritikkverdige forhold”, skriver LTL-trioen.

Vanligvis er det opposisjonen som bringer saker inn for kontrollutvalget.

- Jeg har tidligere ikke opplevd at ordføreren og hans gruppe ber utvalget granske ei sak, forteller Hansen.

Komplisert sak

Ordfører og rådmann var innkalt til møtet, men begge meldte forfall. Dan-Håvard Johnsen sendt på forhånd en skriftlig redegjørelse. Økonomisjef Hilde Grønaas representerte kommunen.

- Under Grønaas sin forklaring dukket det opp elementer, som medførte at vi lukket møtet av hensyn til undersøkelsene.

- Ble du overrasket over opplysningene?

- Jeg kan ikke gå ut med informasjon fra et lukket møte. KomRev NORD var til stede. Utvalget bestemte at selskapet overtar. Vi ønsker ikke å behandle en så komplisert sak.

Henger nøye sammen

Rolf-Magne Hansen fulgte onsdagens debatt i formannskapet.

- Jeg ble litt overrasket over ting som kom for dagen. Jeg tok med meg opplysningene. Det meste har tidligere vært omtalt i media, sier Hansen.

Hansen opplyser at KomRev NORDs gransking rundt Baalsrud-filmen og Arctic Race henger nøye sammen med arbeidet med en forvaltningsrapport, hvor økonomistyring og internkontroll blir sentrale elementer. Rapporten er bebudet ferdig rundt årsskiftet.

- Forvaltningsrapporten blir utvidet med nye elementer, men det blir to separate rapporter, forteller leder Rolf-Magne Hansen i kontrollutvalget i Lyngen.

KomRev NORD

  • KomRev NORD er et interkommunalt revisjonsselskap, som er etablert for å utføre en helhetlig revisjon av kommuner, kommunale foretak, interkommunale selskaper, offentlige stiftelser, kirkelige regnskaper og legater.

  • 35 dyktige og erfarne medarbeidere med god kompetanse på revisjon og svært god kunnskap om offentlig sektor. Selskapet er uavhengig av kommuner, stat, privat næringsliv og andre institusjoner i samfunnet.

  • KomRev NORD er det største interkommunale revisjonsselskapet i Norge og omfatter 33 eierkommuner i Troms og Nordland samt Troms fylkeskommune. Selskapet har unik kompetanse om offentlig sektor.

  • Visjon: Vi bidrar til at kommunene, velferdsstatens viktigste aktører, utfører sine viktige tjenester til beste for folket. Gjennom dette bidrar vi til et velfungerende demokrati og skaper trygghet.

  • Selskapet har hovedkontoret i Harstad og avdelingskontorer på Finnsnes, Narvik, Sjøvegan, Sortland, Storslett og Tromsø.

Kilde: komrevnord.no