Denne uka startet entreprenøren Rolf Jørgensen fra Tennvoll med tunellinnslaget til Nordnestunellen.

Om tre år er en av landets farligste veistrekning vinterstid sikret mot snøskred, og tunellen gjennom fjellet vil gjøre strekningen mellom Skibotn og Manndalen nestet seks km kortere.

Stengte veier

Men i forbindelse med tunellinnslaget på Manndalsiden, vil også fylkesvei 332 være midlertidig stengt frem til midten av oktober. All trafikk opp og ned dalen blir nå å gå langs fylkesvei 331, og omkjøringen er skiltet.

Trafikken både til Manndalen skole, idrettsanlegg og Senter for Nordlige folk må nå også forbi en svært smal og lite oversiktlig bru over Manndalselva like ved innkjøringen til senteret og skolen.

Det er ikke mulig for to personbiler å kunne møte på brua, og i tillegg er det svært vanskelig å se både fotgjengere og møtende trafikk ved brua.

Framtid i Nord vet at flere foreldre er npe betenkt over trafikksikkerheten, spesielt med tanke på barn langs skoleveien.

Ordfører Bjørn Inge Mo er opptatt i møte ut dagen, men har tidligere uttalt at det vil bli noe utfordrende trafikksituasjon i anleggsperioden, men at det vil bli betydelig bedre når både tunellen og det nye sentrumsplanen for Løkvoll står ferdig.