Årets 5 på topp og postkassetrim er avsluttet i Storfjord, og onsdag i neste uke skal kulturkonsulent Maria Figenschau arrangere en premieutdeling for alle deltakerne.

Og hun kan opplyse at antall deltakere både på postkassetrimmen og toppturkonkurransen 5 på topp har hatt en god økning siden i fjor.

– Faktisk er dette det nestbeste vi har hatt noensinne, sier hun til Framtid i Nord.

Tallenes tale vise da også at 100 Storfjordinger har meldt seg på og deltatt i postkassetrimmen, mens åtte sprekinger har vært gjennom 5 på topp konkurransen. I fjor var det seks stykker som deltok på toppturkonkurransen, mens 92 var med i postkassetrimmen.

– Det mest oppløftende er at det er svært mange nye deltakere, tilføyer kulturkonsulenten

Folkehelsetilbud

Storfjord kommune er med på å arrangere trimkonkurransen hvor 25 ulike postkasser er satt opp ulike steder i kommunen. Ifølge Figenschau er det turer som passer til alle nivå og ferdigheter, og løypene er godt merket og skiltet.

Ifølge kulturkonsulenten er det mange som bruker deltakelsen i trimkomkurransen som en motivasjonsfaktor for å komme seg ut på trimtur. Resultatet gir seg i form av bedre folkehelse for innbyggerene.

Det er kommunen som sponser premien som deltakerne skal få, og i tillegg vil de bli trekt ut klassevinnere som vil få en ekstra påskjønnelse fra Figenschau. for å være med, må man ha vært på minimum 20 av 25 postkasser i kommunen. På toppturkonkurransen må man ha vært på fem topper.

Viktige bidragsytere

Kulturkonsulenten har tidligere rost den frivillige innsatsen fra lag og foreninger når det gjelder skilting og merking av trimløyper. Nå vil Figenschau også trekke frem Storfjord LHL med Eeva Randell som på eget initiativ tilbyr fellesturer til ulike postkasser, det for å motivere de som kviier seg til å starte på tur helt alene

– Uten slike viktige bidragsytere, vil man ikke kunne tilby et trimtilbud til innbyggerene, mener Figenscahu, og legger til at kommunen har ikke store ressursene til å drive fysak-arbeid.

Men derimot effekten av slik lavterskeltilbud er gull verd for samfunnet, og kulturkonsulenten påpeker nødvendigheten for slike tilbud for å skape bolyst i Storfjord.