Hver trening har et eget tema, for eksempel samarbeid, balanse, styrke eller disiplin. Treninga starter med at alle sitter samlet i ring og snakker om hva som skal være dagens tema.

– Det skal være mye lek, og vi skifter ofte aktivitet slik at de ikke skal bli lei, sier trener Ann-Kristin Tørstad Nilsen. Med seg har hun Maja Lund som også instruerer.

Viktig med respekt

Vinteren 2016 kjørte klubben et barneparti som gikk over seks måneder. Ulrik Sveen var en av dem som var med da og som har blitt med igjen nå. Han vet hva som er viktig å tenke på når man driver med kickboksing.

– Det er viktig å være fokusert og ha respekt for andre, forteller Ulrik Sveen (7).

– Skal du fortsette med kickboksing lenge?

– Ja, det skal jeg! Jeg skal bli mye bedre og mykere, forteller han.

demonstrerer: Ulrik Sveen (7) viser hvordan man skal stå og slå.

Fullbooket

Nordreisa kickboksingklubb har tatt et kjempesprang med unge medlemmer. I januar startet de opp to barneparti, et fra syv til ni år med 15 medlemmer og et parti for ti til tretten år med 22 medlemmer.

Kort tid etter at klubben la ut mulighet for påmelding ble det to partiene fullbooket.

– Vi hadde satt et tak på 12 deltakere for de minste og 16 deltakere for de eldste, men det var så mange som ville være med og trenerne klarte ikke si nei til barna, forteller koordinator for barnepartiene Ellen Bjørnsdatter Båtnes.

I etterkant har flere meldt sin interesse og på det ene partiet har de nå en liten venteliste.

Mye lek

– Hvorfor tror du kickboksing har blitt så populært?

– Jeg tror det er litt Kristin-effekten, også er dette noe annet enn ski og fotball.

Kristin Vollstad fra Nordreisa ble verdensmester i kickboksing i 2017.

Respekt står sterkt i kickboksing. Respekt for treneren og de du trener sammen med er viktig. I treningene med barnepartiene skal det være litt strengt, men også mye lek forklarer Bjørnsdatter Båtnes.

Samarbeid er viktig

Hun forteller at i barnepartiene er det ingen fysisk kontakt gjennom slag eller spark.

samarbeid: I kickboksing er man avhengig av en partner selv om det er en individuell sport. Villen Yttregaard har god kontroll når hun svinger foten over Pernille Båtnes Rasmussen.

– De øver på slag og spark i lufta, noen ganger slår de på puter. Noen tenker kanskje at kickboksing bare slag og spark, men det er så mye. Samarbeid og respekt står sentralt, og jeg har aldri før vært i et miljø hvor man klemmer og roser hverandre så mye, smiler Bjørnsdatter Båtnes.

Hun forteller at selv om dette er en individuell sport kommer du ingen vei uten partnere.

– Samarbeid er viktig, man trener med andre og man spiller hverandre god.

I vekst

Totalt har klubben i Nordreisa mellom 50 og 60 aktive meldemmer. En forholdsvis liten klubb sammenlignet med andre steder.

– Vi er en liten gruppe, men vi er i vekst! Folk som er i turnus her eller er på besøk og trener kickboksing har hørt om oss, mye på grunn av Kristin, sier Bjørnsdatter Båtnes.

– Det er et veldig inkluderende miljø, det blir som en ekstra familie, fortsetter hun.

Norges Kickboxingforbund har gått i gang med satsingen «Barneløftet». Målet er at det skal gis bedre og økt aktivitet for barn, verdiene som fokuseres på er glede, samhold og respekt. Forbundet har kjørt egne barnetrenerkurs der blant andre Christian Halvorsen fra Nordreisa var.

koordinator: Ellen Bjørnsdatter Båtnes sier kickboksing er mye mer enn bare slag og spark.