Neste år er det 25-årsjubileum for den populære fiskefestivalen i Kåfjord.

– Dette er 24. gang vi arrangerer festivalen, slik at neste år er det jubileum. Fiskefestivalen er i utgangspunktet en fiskekonkurranse og den er bygd opp om det, sier Bernt Lyngstad, leder i Manndalen fiskefestival.

– Ellers er det sykkelløp for barn på torsdag, noe som er en tradisjon. Vi har oppfordret voksne til å sykle sammen med barna, sier Lyngstad.

Torsdag kveld arrangeres det fotballkamp for jenter 14 mellom MUIL og Lyngstuva på Fossen kunstgress. Fotballkampen mellom IKIL/MUIL og Storfjord starter like etter.

Trubaduraften arrangeres på Senter for nordlige folk og det er Pompel&Pilt som står for musikken.

Over 700

Fiskekonkurransen som arranferes på lørdag har vært veldig populær, spesielt de siste årene.  I fjor deltok 700 fiskere i de tolv forskjellige sonene, og Lyngstad håper på godt oppmøte i år også.

– De tre tyngste fiskene i hver sone premieres. Jeg tror folk liker at de har litt større sjanse for å vinne noe, sier han.

Premiene på fiskefestivalloddene trekkes etter premieutdelinga i fiskekonkurransen.

God stemning og gode historier

Fiskefestivalen har et fullspekket program.

– Lørdag kveld blir det vanlig festival-fest, så da håper vi at alle kommer og skrøner med sine fiskehistorier til hverandre, er sosiale og koser seg. Søndag avsluttes festivalen med Baalsrud-marsjen. Det er en veldig fin tur.

Det er mange frivillige med for å arrangere fiskefestivalen. Bare på fiskekonkurransen er det over førti vakter. Pengene som kommer inn brukes til drift av MUIL.

– Det er mange som bidrar og det trenger vi. Vi er stolte over festivalen og glad for at folk kommer for å delta, sier han.

Leder i Manndalen fiskefestival, Bernt Lyngstad. Foto: Jan Arild Hansen / arkivfoto