Nordreisa-jenta har mest sannsynlig tirsdag sin første VM-kamp i City West Hotel i Dublin. Den norske troppen reiser søndag til Irland.

- Jeg går for gull. Jeg vet at jeg sikter høyt. Jeg tror at hvis jeg er mentalt til stede, kan jeg havne øverst på pallen. Jeg er i god form og har vist progresjon i løpet av året.

Hun er fullstendig inneforstått med at alt må klaffe, for at hun lørdag om ei uke får høre nasjonalsangen under premieutdelingen for minus 52 kg.

Avslappet

- Jeg blir glad hvis jeg kommer hjem med medalje, sier Vollstad.

Trekningen mandag får stor betydningen for mulighetene i mesterskapet. Kristin er blitt fortalt at ingen blir seedet. Hun kan i verste fall møte en russisk eller finsk utøver allerede i 8.-delsfinalen.

- Manglende erfaring fra store mesterskap kan få litt betydning med negativt fortegn. Rutine er viktig i sporten. Jeg føler meg avslappet og er rolig for hva som venter i Dublin.

- Hva blir dine utfordringer?

- Jeg må ha evnen til å tro på meg selv. Jeg må gå ut i høyt tempo. Jeg har tidligere hatt innstilling om å spare på krefter i starten.

Følger planen

Kristin Vollstad har etter at VM-laget ble offentliggjort for en måned siden fulgt planen til punkt og prikke.

- Jeg har trent godt og sparret med boksere som er bedre enn meg. Med 50 prosent jobb i en kantine og ingen studier, har jeg tid til to økter om dagen og nødvendig restaurasjon. Jeg har unngått både skader og sykdom.

Fjorten deltakere er foreløpig påmeldt i minus 52 kg, som er den største klassen for kvinner i fullkontakt.

Generasjonsskifte

Norge har tidligere market seg sterkt i EM og VM i kickboksing.

- Vi har ikke et like godt lag som før. Sporten er inne i et generasjonsskifte.

- Hva tenker du om tida etter VM?

- Jeg har lyst til å holde på lenge og se hvor stort potensial jeg har. Jeg må beholde motivasjonen. På den andre siden har jeg en gang lyst til å stifte familie, sier Kristin Vollstad.

- Vanskelig å tippe

Pappa Eskil Vollstad finner det utrolig vanskelig å tippe hvordan Kristin markerer seg i VM-debuten.

- Mye er avhengig av trekningen. Ugunstig oppsett kan bety tap i første kamp. En veldig heldig kampstige kan derimot bety at Kristin kjemper om VM-medalje. Flaks kan fort få mye å si.

- Hvorfor er Kristin blitt så god at hun deltar i VM?

- Hun er veldig dedikert til kickboksing og elsker sporten. Hun har vært utrolig tålmodig og jobbet seriøst i snart ti år for å innfri sine mål. Hun reiste etter videregående skole til Oslo for å satse på kickboksing.

Eskil Vollstad er stolt over at Nordreisa er representert med Kristin Vollstad i VM og Karl Martin Richardsen har konkurrert både i EM og VM.

- Begge har lyktes fordi de er dedikerte. Trener Daimi Akin fortjener sin del av æren for suksessen, sier Eskil Vollstad.

Både han og kona Gro reiser søndag til Dublin for å følge Verdensmesterskapet på nært hold.