Tore Elvestad og kona var på hyttetur i Ansamokka ved Saraelva i Reisadalen i helgen. De var ute å gikk formiddagstur da de kom over to eksemplarer av bjørnebærsj. Elvestad mener det er fint å vite at det finnes flere forskjellige dyrearter i området.

- Jeg og min kone gikk en fin formiddagstur søndag, og da kom vi tilfeldigvis over dette funnet. Jeg har bare sett bilder tidligere så jeg vet omtrent hvordan en bjørnebærsj ser ut. Vi fant enda et eksemplar lengere borte i skogen. Ingen av oss ble redde eller tenkte at vi skulle løpe tilbake til hytta. Slik jeg har forstått så er bjørnene redde for mennesker og de angriper ikke bare for å angripe. Vi så bjørnebærsjene og gikk videre. Etterpå gikk vi tilbake for å få tatt bilde, sier Elvestad.

Har levert inn prøve

- Det var et veldig spennende funn. Jeg har tatt en prøve, og den skal vi levere til naturoppsynet for å få bekreftelse på om det er bjørn eller ikke. Det er et fint område med masse bær, så jeg vil tro at det er et attraktivt område for bjørn. Det er morsomt og flott at det finnes flere forskjellige typer dyr i skogen, og at man kan komme over slike funn. Det gjorde jo at turen vår ble noen kilometer lengere, siden vi måtte tilbake å ta bilde, avslutter Elvestad.