Ildsjelen Ingebjørg Helene Mihlan (77,5) ble overrasket da hun så brevet fra Det Kongelige Slott i postkassa.

- Jeg ble utrolig overrasket og likte det ikke helt i starten. Det er så utrolig mange andre som virkelig burde fått denne muligheten og jeg følte ikke at jeg var den rette til å få denne invitasjonen. Men så var det mange rundt meg som sa at dette er en sjanse jeg bare får en gang i livet og de ønsket at jeg skulle delta. Jeg var litt frem og tilbake før jeg takket ja, og nå gleder jeg meg veldig mye, sier Mihlan.

Hedrer eldre ildsjeler

17. oktober er det femte året på rad at Kongeparet inviterer eldre ildsjeler til «Afternoon Tea» på det Kongelige slott. Arrangementet holdes i Store festsal - slottets ballsal. Før selskapet går til bords, får gjestene dessuten en omvisning på Det kongelige slott, der de får se Slottets viktigste saler og rom. Dette arrangementet ble opprinnelig innført på Slottet av Kong Haralds bestemor, den engelskfødte Dronning Maud.

- «Pent daglig antrekk» står det i brevet. Dette blir veldig spennende. For meg er en ildsjel de som arbeider med barn og virkelig står på. Selv arbeider jeg med eldre mennesker, og det skjer jo mye hos oss også, men det er mer arbeid med barn. Jeg er utrolig takknemlig for dette og gleder meg til å møte andre ildsjeler fra andre steder i landet.

Står på for de eldre

Ingebjørg har tidligere arbeidet som hjelpepleier både i Oslo, Tyskland og Tromsø, og i 1973 ble hun ansatt på sykehjemmet i Lyngen. Her startet hun sykehjems forening til stor glede for flere.

- Da jeg startet foreningen fikk jeg fantastisk respons og det var mange som ble med. På den tiden tok vi med pasientene rundt om i hele Nord-Norge med overnattingsturer og konserter. Vi fikk til veldig mye og det var en fantastisk tid. De jeg arbeidet sammen med var flinke og uredde folk. Men i 2005 begynte foreningen å rakne, da flere av medlemmene ble syke og eldre. Plutselig var jeg helt alene, men da jeg startet i Røde Kors spurte jeg om de ville bli med i foreningen, og det ønsket de. Så nå har vi arbeidet sammen i tolv år. Akkurat nå jobber vi med kronerulling for å få til veranda i tredje etasje på Lyngstunet.

Aktiv og blid pensjonist

I år er det ti år siden Ingebjørg gikk av med pensjon, men hun er fortsatt sprek og arbeidsvillig.

- Jeg jobber fortsatt på Lyngstunet. Vi organiserer kosekveld med kaffe og kaker første uke i måneden, hvor vi synger sanger og får de eldre til å huske litt. Andre uke pleier vi å ha gammeldags forsamling, og det er velig koselig og høytidelig. Tredje uke har vi sang og musikk og fjerde uke har vi andakt og besøk av prest. Det er ikke mange sykehjem som har noen som stiller opp hver eneste uke, og vi er seks damer som prøver å stå på så godt vi kan. De andre damene er beundringsverdige og helt fantastiske, sier Mihlan.