NORDREISA: Tirsdag ble det kjent at det pågår en konflikt mellom Skanska og underentreprenøren Klasvoll Maskinstasjon. Konflikten skal ha pågått over en periode, og mandag ble Klasvoll Maskinstasjon oppsagt av Skanska.

Skanska begrunner oppsigelsen med at Klasvoll Maskinstasjon var forsinket i arbeidet. Klasvoll Maskinstasjon AS er uenig i begrunnelsen.

– Etter Klasvoll Maskinstasjons syn er hevingen urettmessig. Det foreligger verken forsinkelser eller feil som kan gi grunnlag for heving, sier Klasvoll Maskinstasjon AS, i en uttalelse til Framtid i Nord.

– Skanska ansvarlig

I september ble det gjennomslag i tunnelen. Da var arbeidet i rute, men i etterkant har det oppstått forsinkelser. Etter planen skulle tunnelen være ferdig asfaltert før årsskiftet. Klasvoll Maskinstasjon mener forsinkelsene skyldes forhold Skanska selv er ansvarlige for.

– Kort forklart mener Klasvoll Maskinstasjon AS at merarbeidet som har forårsaket forsinkelser, skyldes forhold som Skanska er ansvarlig for. Det som skjer nå er at Klasvoll Maskinstasjon AS avslutter arbeidet og rigger ned utstyret fra anlegget. Dette er Klasvoll Maskinstasjon AS forpliktet til, selv om man er uenig i hevingen og grunnlaget for denne, opplyser firmaet.

Permitterer ansatte

Ledelsen i Klasvoll Maskinstasjon prøver nå å finne ut hvilke konsekvenser oppsigelsen av kontrakten vil få for bedriften. Noen av de ansatte vil bli fortløpende permittert, forteller Per Jarle Steinsvik, leder for økonomi og kontor i Klasvoll Maskinstasjon AS.

– I og med at dette nylig er blitt en realitet, så forstår nok de fleste at vi i dag ikke har noen ferdig oppskrift. De ansatte vi kan permittere, blir fortløpende permittert. Vi trenger tid på å rydde området opp – både i og utenfor tunnelen, sier Steinsvik.

Rigger ned

Denne uka vil Klasvoll fortsette å rigge ned utstyret de har ved tunnelinnslagene og i tunnelen. Da Framtid i Nord var ved Sørelva tirsdag formiddag, jobbet flere ansatte i det lokale firmaet med å rigge ned. Klasvoll Maskinstasjon ønsker ikke å kommentere flere forhold i denne saken.

Skanska blir alene

Skanska skal utføre arbeidet alene framover i forbindelse med bygginga av tunnelen gjennom Sørkjosfjellet, etter de hevet kontrakten med Klasvoll Maskinstasjon.

gjennomslag: I september 2016 ble det gjennomslag i Sørkjostunnelen. Etter gjennomslaget skal det ha blitt flere og flere forsinkelser. Foto: Kjetil Nielsen Skog
UTEN KLASVOLL: Fra nå av skal Skanska bygge tunnel gjennom Sørkjosfjellet alene. Foto: Kjetil Nielsen Skog