Nordreisa kommune er i gang med en ny sentrumsplan for Storslett. I en pressemelding opplyser Nordreisa SV at for dem er det viktigste å skape et sentrum som legger til rette for de myke trafikantene, og som gir inntrykk av at Storslett sentrum er noe annet enn en trafikkåre og en gjennomkjøring.

Fylkesråd for helse, kultur og næring, Willy Ørnebakk (Ap) bidrar med 302.550 kroner til forprosjekt om stedsutvikling i nasjonalparklandsbyen.Les saken: Over 300 000 kroner til stedsutvikling i sentrum

Nordreisa SV mener det er viktig å ivareta og bygge gode grøntarealer i sentrum. De trekker fram sentrumsplanen fra 2006 som de mener ivaretar elementer de mener er viktige.

- I denne planen er det grønne vektlagt samtidig som en også har lagt til rette for parkeringsplasser. På den måten mener vi at planen er en god plan både for myke trafikanter og for næringslivet, opplyser lokallaget.

- Elveparken er et av elementene fra planen som ble gjennomført raskt etter vedtaket, og erfaringene med elveparken er at det arbeidet som ble gjort var solid, og at parken har fått den funksjonen som det var tenkt, skriver de.

Les innlegget: Trekant-drama i Storslett sentrum!

Tar opp E6

Foreløpig planutkast for Trekant-området. Her er Fv 865 flyttet. Den ble lagt fram under folkemøtet i mai. Illustrasjon: Nordreisa kommune

I mai ble det holdt folkemøte om reguleringsplanene for Storslett sentrum og ny Storslett bru. Der ble det klart at blant innbyggerne i Nordreisa er det fortsatt er stor interesse for E6 gjennom sentrum.

Torsdag er det kommunestyremøte i Nordreisa. Der skal John Karlsen (Frp) stille spørsmål om E6 gjennom Storslett sentrum.