I en pressemelding sier Naturvernforbundet at natur- og kulturarven i Skibotndalen har vunnet fram gjennom NVEs avslag på vindkraftverksøknaden til Troms Kraft Produksjon.

- Det er svært gledelig at Troms Kraft i dag har fått avslag om å bygge Rieppi vindkraftverk. Dette vindkraftverket hadde store konsekvenser for miljø, og for reindrifta i området. Vi håper Troms Kraft nå legger planene død, sier nestleder Silje Lundberg.

Mye ressurser

Og planene legges død. Det bekrefter konstituert administrerende direktør Harry Løvberg i Troms Kraft Produksjon overfor Framtid i Nord.

- Vi har brukt mye tid og ressurser på dette. Men nå går vi ikke videre med prosjektet, sier Løvberg.

Lundberg i Naturvernforbundet viser til at motstanden i Storfjord har vært markant, ikke minst på grunn av konsekvensene en utbygging vil få for Helligskogen reinbeitedistrikt.

- Negativt for naturmangfold

- Dette prosjektet har ikke hatt livets rett. Det ville ført til negative konsekvenser for naturmangfold, landskap og ikke minst reindriftsnæringa, som er en svært viktig del av kulturarven i nord, sier Lundberg, og fortsetter:

- Det som og har vært en av de store manglene ved søknaden er en utredning av samlet belastning. Dette er svært viktig, all den tid Storfjord er såpass berørt av utbygginger allerede, sier Naturvernforbundets nestleder.

- En seier

Også reindriftsnæringen jubler over at Rieppi-planene nå legges død.

- En fantastisk dag, dette er en seier spesielt for oss unge i distriktet. Fremtiden er blitt lysere. Nå ser man at det lønnes å stå for sine valg,og gjøre de rette tingan til rett tid, sier Karen Inger Marit Baal i Helligskogen reinbeitedistrikt til NRK Sápmi.