Sammen med Harstad-ordfører Marianne Bremnes (Ap), Bardu-ordfører Toralf Heimdal (Sp), Målselv-ordfører Nils Ole Foshaug (Ap) og Jan-Eirik Nordahl (Ap) besøkte hun mandag og tirsdag Stortinget. Med var også gruppeleder i Troms Høyre, Ole-Johan Rødvei.

-  I fellesskap møter vi alle fraksjonene i utenriks- og forsvarskomiteen med vårt budskap: Et sterkt og tydelig forsvar i nord, slår Myrseth fast.

Imot forsvarsjefens råd

Både Troms fylkesting og Nordnorsk råd har gått imot forsvarssjefens fagmilitære råd. Der er Alliert treningssenter, Kystjegerkommandoen og Forsvarets musikkorps Nord-Norge i Harstad truet av nedleggelse. Det samme er helikopterbasen på Bardufoss. I tillegg foreslås det flytting av Generalinspektøren for Luftforsvaret (GIL) fra Bodø, som Stortinget vedtok i 2012.- Vi har vært klare på at alt dette flytter tyngdepunktet og ledelse av forsvaret fra nord til sør. Det skjer i en tid da nasjonen har behov for det motsatte. Norsk økonomi flytter nordover og mulighetene flytter nordover. Da er det ubegripelig at redskapet for å hevde norsk suverenitet flyttes sørover, sier Myrseth i en pressemelding.

Lydhør på tingetMyrseth understreker at målet med å jobbe mot det politiske Norge handler om å ligge i forkant før avgjørelsen om Forsvarets fremtid i Norge faller, noe som gjør at både hun og ordførerne også tidligere har møtt stortingsbenken fra Troms og partiledelsen. I tillegg har stortingspolitikere vært på besøk i Troms.- Vi må få politikerne til å forstå hva som er i spill for Norge, dette er ikke bare lokalpolitikk. På stortinget denne uka har jeg opplevd at politikerne er lydhøre. De er opptatt av at skal vi sikre norsk velstand, så vil nordområdene være viktige. Da må forsvaret ha en tydelig tilstedeværelse i nord, påpeker hun.