Ingar Lyngmo som er bosatt i Nordmannvik sier at det er store mengder ledninger som skylles på land grunnet stein- og massedumping fra tunnelarbeid. Ledningsbitene blir brukt til sprengladninger og er fra ti til femti centimeter i lengde.

-Det er jo ekstra trasig siden vi nettopp har hatt en aksjon for å rydde fjæra, og rett etter skjer dette, sier Ingar oppgitt om situasjonen. Han forteller videre at han allerede har plukket opp rundt femti biter, men det er rundt hundre biter igjen som dekker cirka hundre meter i fjæra bare der han bor.

På grunn av været har det i det siste vært mindre ledninger som har blitt skylt opp på land, men Ingar spekulerer i at de sannsynligvis har skylt opp i Djupvik.

Klar over situasjonen

Ordfører i Kåfjord Svein O. Leiros forteller at kommunen er klar over situasjonen, som ble gjort oppmerksom på dette under et reiselivsmøte på tirsdag denne uken. Og forstår at det blir skylt opp ledninger flere plasser etter stein- og massedumping.

-Vi er klar over situasjonen, og har sendt det videre til Statens vegvesen. Vi regner med at de rydder opp etter seg, sier Leiros om hva kommunen gjør med saken.

Plan for opprydding

Bjørn Roar Mannsverk i Statens vegvesen forteller at de har en plan for oppryddingen, de har bedt entreprenøren om å ta kontakt med idrettslag som kan ta seg av å rydde opp. Og mener det vil være en gullkantet avtale for idrettslag som benytter seg av muligheten.

Representanter fra Kåfjord kommune inspiserer ledningsrester Foto: Privat