I sammenheng med kampanjen trakk ordfører Øyvind Evanger i dag ut vinneren av en iPad blant de som så langt har gått heldigitalt.

Kommunestyret vedtok i desember i fjor, at man skulle oppfordre flere til å prøve å gå over på e-faktura.

- Vi tenkte da å gjøre det som en liten konkurranse, der vi trekker en iPad blant alle de som har opprettet e-faktura. En trekker vi nå etter at halvåret er gått - og en når året er ute. Med første trekning er alle som har e-faktura med. Vi har ikke hoppet over de som har opprettet e-faktura for lenge siden. Neste gang blir det de som er ny, forteller Evanger.

Ordføreren forteller at det er flere aspekter ved å få folk over på en papirløs løsning.

- Du har miljøaspektet, i tillegg til at det er en del kostnader rundt det å sende ut faktura via post. Kommunen bruker mye penger bare i porto til dette. Men det er mer jobben rundt og det som er viktig. Jeg mener også at det blir enklere for forbrukerne, med at man slipper å få all posten og papiret ut, sier Evanger.

- Er dette noe folk har omfavnet?

- Til en viss grad - men vi skulle selvsagt ønske det var flere. I dag er det 700 stykker med, men potensialet er vel 1500-2000 stykker, sier ordfører i Nordreisa kommune, Øyvind Evanger.

Kommunen har i dag et stort fokus på miljø og ble i 2011 sertifisert som Miljøfyrtårn.

Positivt tiltak

Vinneren av dagens trekning ble Monika Dyrnes fra Storslett. Hun gir uttrykk for at hun ble overrasket da hun fikk en telefon fra kommunen.

- Jeg visste ikke om konkurransen i det hele tatt, ler hun.

Mye av grunnen kan nok være at hun var tidlig ute med å ta i bruk den elektroniske løsningen.

- Jeg tror jeg har hatt det i 3-4 år nå, og har e-faktura på alt. Ikke bare fra kommunen. Man slipper alt papiret så det synes jeg er veldig bra. Det er mye papir som blir brukt unødvendig, sier hun og er positiv til kommunens tiltak.

- Alt av miljøtiltak som settes i gang er bra og for oss som er i dataverden allerede, så er dette veldig bra - men det er klart at sånne som min gamle bestemor på nesten 90 år, de kan ikke disse tingene, sier hun.

Nettbrettet kommer hun til å gi bort.

- Det blir min eldste datter som får den. Hennes har gått ødelagt og jeg kjøpte en ny i fjor, smiler hun.

Monika Dyrnes var den heldige vinneren av en iPad i denne omgang. Foto: Thomas Wahlgren