Kristin Vollstad er blant åtte nominerte som ”Årets kvinnelige utøver” på Idrettsgallaen.

Nordreisa-jenta er fersk verdensmester i kickboksing fullkontakt.

Blant konkurrentene til den prestisjefylte prisen er Marit Bjørgen og Ada Hegerberg.

Juryen for Idrettsgalla 2018, har avsluttet sitt arbeid, og presenterer nominasjonene i de ulike priskategoriene. Årets galla arrangeres på Hamar lørdag 6. januar.

Hovedjuryen består av Karen-Marie Ellefsen, Hanne Haugland, Lise Klaveness, Jan-Erik Aalbu, Kjetil André Aamodt og Tore Øvrebø (toppidrettssjef og juryleder).

Begivenhetsrikt idrettsår

- Det har vært et begivenhetsrikt idrettsår, med mange flotte, norske prestasjoner. Nominasjonene avspeiler at norske utøvere og lag har gjort seg bemerket i en rekke verdensmesterskap, både sommer og vinter. Med OL 50 dager unna, og Paralympics én måned senere, blir det spennende å se om vinterutøverne våre kan fortsette utviklingen, sier toppidrettssjef og juryleder Tore Øvrebø i ei pressemelding.

- Det er en inspirerende og kunnskapsrik gruppe som sitter i juryen, og arbeidet med nominasjonene har vært grundig, og har foregått med gode diskusjoner og høy temperatur. Vi har sittet sammen i tre lange møter i november og desember, og avsluttet arbeidet tirsdag. Oppdraget er som å sammenligne epler og pærer i idrettsverden, men like fullt mener vi at vi har kommet frem til verdige nominerte og vinnere, sier jurylederen.

De nominerte er - Årets kvinnelige utøver:

Marianne Andersen - orientering

Marit Bjørgen - langrenn

Grace Bullen - bryting

Maiken Caspersen Falla - langrenn

Ada Hegerberg - fotball

Johanne Killi - freeski

Silje Norendal - snowboard

Kristin Julianne Vollstad - kickboksing