Mottaket i Skibotn har er et ordinært asylmotyak med 160 plasser, fordelt på 80 plasser i Skibotn og 80 plasser i Olderdalen. Det er et av seks ordinære mottak som UDI har varslet vil bli nedlagt før sommeren.

LES MER: Flere barn står uten barnehageplass

Dermed gjenstår det totalt åtte mottak i Troms fylke.

I tillegg vil det bli lagt ned elleve asylmottak for mindreårige flyktninger. Totalt vil dette si at UDI sier opp opp 445 plasser for mindreårige og 1 030 ordinære plasser.

Unngå flytting i skoleåret

– Vi ønsker at de mindreårige skal ha en så god hverdag som mulig. Så langt det lar seg gjøre, prøver vi derfor å unngå å flytte barn og unge midt i et skoleår. Når vi nå sier opp avtalen med elleve mottak, vil flyttingen kunne skje i løpet av sommerferien, sier fungerende avdelingsdirektør Borghild Fløtre i UDI i en pressemelding.

LES MER: Vant anbudet

Flyttingen vil skje over noe tid og UDI vil legge til rette for størst mulig grad av forutsigbarhet for hver enkelt beboer.

Mer enn halvert

Siden mars 2016 har beboere i mottak rundt om i Norge gått ned fra  26 400 til 10 300 ved utgangen av mars i år. Dette er mer enn en halvering av antall asylsøkere.

Årsaken mener UDI er at det stadig kommer færre asylsøkere til Norge, og flere av beboerne blir enten bosatt i kommunene eller må reise ut av landet.