-Det er en tradisjonell isfiskekonkurranse, sier Bergland og forteller at isfiskekonkurransen er hovedinntektskilden til Oksfjord og Straumfjord idrettslag.

De forteller at man kan melde seg på isfiskekonkurransen ved Oksfjord grendehus tidlig på formiddagen. Og konkurranseområdet vil være på samme plass som i fjor.

Flyttet

- Konkurransen vil være i øverkanten av Oksfjordvannet, på samme sted som i fjor. Vi flyttet område i fjor på grunn av parkering, sier Bergland og forteller at det tidligere kun var parkering ved E6, noe som var problematisk.

-Det var der konkurransen ble startet, så man kan jo si at vi er tilbake til start sier hun.

-Vi har 40, 50 flere parkeringsplasser i år sier Halvorsen, og fortsetter med å fortelle at det vil være en egen scooterparkering utenfor inngjerdingen i år og at

De forteller at parkeringen vil være 2 kilometer fra Øvergårdskrysset.

Påskerenn

Idrettslaget arrangerer i år også Trolldalsrennet på påskeaften og Bergland forteller at rennet snart har 40 års jubileum.

-Det er et tradisjonsrikt renn i Oksfjord som har pågått i snart 40 år, sier Bergland og håper at de kan arrangere det til de har 40 års jubileum.

-I Trolldalsrennet er et turrenn, men det er også en konkurranseklasse, sier Halvorsen.

Mye arbeid

Arbeidet med å arrangere påskepilken og Trolldalsrennet starter allerede i august, september forteller Bergland.

-Det går jevnt og trutt med å finne sponsorer og planlegge alt, men det er mye man ikke kan gjøre like før isfiskekonkurransen og rennet. Det er my som skal rigges og masse mat som skal lages sier hun.

-Det er mange vi pisker i gang, sier Halvorsen og forteller at de er fullstendig avhengig av frivillige som kan hjelpe til under arrangementene.

Det er lagt ut 700 billetter for salg og arrangørene håper de får solgt ut billettene.

-Det er jo meldt bra vær, så vi håper så mange som mulig kan komme, avlsutter Halvorsen.