Onsdag var Jan R Olsen med et turfølge ved det populære turmålet Storhaugen i Kåfjord, og opplevde at to personer nesten ble tatt av et ras.

-Vi sto ved varden på Storhaugen, gjorde oss klar til å kjøre ned da vi hørte et skikkelig drønn. Når vi snur oss så ser vi at det ligger to mennesker, sier Olsen og forteller at de ikke var langt i fra stupet.

Jan R Olsen forteller at været har gjort forholdene farlige.

-Med det været som har vært er skvalene veldig store og ustabile.

Skientusiasten forteller at på den aktuelle dagen var det rundt 75 mennesker som hadde som hadde tatt turen opp Storhaugen. Og de som holdte på å bli tatt av raset sannsynligvis var Sør-Europeere

I tillegg til skiltet som er på parkeringsplassen i nærheten som sier at man må vurdere rasfare, har Olsen noen tanker om flere tiltak.

-Som noen har kommentert på facebook, burde det være markering ved varden som viser akkurat hvor man ikke kan gå. Det er jo 600 meter rett ned.

Noen på facebook har kommentert at turistene det gjaldt hadde med seg guide, og at gjesten gikk over streken. Olsen mener det er betenkelig at en turist går så nært kantene om de hadde med seg guide.

-Det er betenkelig at guiden ikke så noe så innlysende, avslutter Olsen.