– Denne veistrekningen er den mest trafikkerte veien i hele bygda, hvor unger sykler hver dag til idrettsanlegg og skole, forteller en irritert og bekymret Albert Hansen til avisa. Bekymret fordi det store hullet i kanten av veibanen, kan være en livsfarlig felle for unger som fra onsdag skal sykle til skolen.

– Dersom noen skulle være uheldig å sykle i hullet, tør jeg ikke tenke på konsekvensene, utrykker han.

Men Hansen er også temmelig irritert og oppgitt over at kommunen ikke har klart å fylle hullet som er forårsaket av vårflommen i mai.

– Jeg har ringt flere ganger til kommunen, og snakket med både sjefen for teknisk etat, trafikksikkerhetsansvarlig og de som har ansvaret for vei, forteller han. Men så langt har ingenting skjedd. Hansen legger til at også entreprenør har vært på befaring og utrykt at dette skal utbedres uten at noe er skjedd

– En middeltidig utbedring av veien skulle ikke ta mer enn 10 minutter, sier han videre.

Lover utbedring Konsulent for vei, vann og avløp i Kåfjord kommune, Stine Pedersen, forteller at hun er klar over situasjonen, og at hun har bedt entreprenøren om å utbedre veien.

– Men det er bare å beklage at det ikke er skjedd, sier hun, og legger til at slike ting kan skje spesielt etter en vår og forsommer som vi opplevde i år. Pedersen forteller at kommunen skal få utbedret veien, og kan nærmest garantere at hullet skal være fylt før ungene begynner på skolen.

Albert Hansen reagerer på at kommune fortsatt ikke har fylt et stort hull i kanten av veibanen i Manndalen som kan være farlig for trafikanter. Foto: Jan Arild Hansen