Fylkesrådet bevilger 350.000 kroner tilNewton-rom i Nord-Troms.

Det kunne fylkesråd for utdanning Roar Sollied fornøydmeddele under workshop for skoler og næringsliv i regionen onsdag.

Newtonrommet skal plasseres i Kystens Kompetansesenter påSkjervøy. Leif-Peder Jørgensen, kommunepolitiker og ansatt i skolen, er ikke itvil om at dette er en gladnyhet til hele Nord-Troms.

- Dette er regionalt forankret, så det er ikke noeskjervøyprosjekt. Vi har tro på at hele regionen kan være med på å utvikledette, sier han.

Positivt signal

Et Newton-rom i nordfylket har det vært snakk om i lang tid,og det har lenge ligget på vent. Nå er derimot det formelle unnagjort, ogJørgensen har tro på fortgang i prosessen.

- Vi har fått et veldig flott og positivt signal frafylkesrådet som har bevilget penger, så kan det bli fortgang, tror han.

I kommunale vedtak skal Newtonrommet være på plass frahøsten 2015.

- Men det er ingen stor byggeprosess, understrekerJørgensen.

- Det er noe man kan starte med, for så å utvikle mer etterhvert.

Flere søkere

Han ser for seg at det er et kyst- og havbruksrom som vilvære naturlig for dem, samt de blåsvarte fagene, teknologi og offshore.

- Det som gjør dette spesielt er at Newtonrommet er byggetopp på at man gjør noe som er forankret i læreplanen - helt ned i barnehagen ogopp til videregående nivå, sier han.

- Vi har tro på at dette er en god måte å lære på - en merpraktisk og mer spennende måte.

Han har også tro på at dette vil bidra til flere søkere tilNord-Troms videregående.

- Jeg tror det er en viktig del av den totale pakken medverktøy for rekruttering.