Han var sist med i 2014 men kom seg bare på tre stevner grunnet økonomi, hvor alt av utgifter kom fra egen lomme. I følge sin egen beregning vil han ha rundt 70.000kr i utgifter og tapt arbeidsfortjeneste i løpet av en sesong, så han er helt avhengig av sponsorinntekter.

Vanskelig å få sponsorer

Arild forteller at det er utfordrende å finne sponsorer til seg selv som elitespiller, og til Reisa Biljardklubb. Men berømmer de sponsorene de har og forteller uten dem hadde det ikke vært noen biljardklubb i Nordreisa.

-Det meste av næringslivet velger å sponse breddeidretten, men det er ingen grunn til at biljard ikke kan være en breddeidrett, sier Moilanen og legger vekt på at de fysiske forutsetningene for å spille biljard er mye lavere enn annen sport.

-Jeg har selv nakke- og ryggplager, men så lenge man tilpasser spillestilen så er det ikke et problem. Og det er utøvere som sitter i rullestol som spiller uten problemer, sier Moilanen videre om hvem biljard passer for.

Mellom barken og veden

Slik situasjonen er nå får ikke Arild spilt i noen divisjoner. Norges Biljardforbund opererer med tvunget opprykk, og de i øverste divisjon får ikke spille i divisjon 1, men siden Arild ikke har råd til å delta på alle stevnene som arrangeres i elite pool som er øverste divisjon, blir det minimalt med spilling.

Satsing på juniorer

Reisa Biljardklubb har tidligere hatt 5,6 juniorspillere som har gjort det bra, men har hatt et lite frafall. Så fra nyttår vil de gjøre en ekstra innsats for å rekruttere juniorer. Og Arild mener det er viktig å få utviklet talent fra lokalmiljøet, spesielt for de som ikke har anledning til å utøve mer fysisk aktiv sport av ulike grunner.

Arild her ved et tidligere arrangement Foto: Siri Bergset Elvestad