Bernt M Eriksen fra Holmen i Birtavarre har funnet sin faste plass i et lite uthus i hagen. Med kikkert, kamera og mye tålmodighet følger han bevegelsene i Oksfjellet.

- Det har blitt mange timer hver dag, og sikkert 1000 bilder, forteller han til Framtid i Nord.

Eriksen bruker også sosiale medier hvor han hver morgen og utover dagen deler bilder og siste nytt fra Oksfjellet, og han sier at mange følger med på hans personlige oppdateringer.

- Det blir også en del diskusjoner, noe på skøy, men også mer seriøse ting, fortsetter han. Blant annet kom det frem historie om hvem som har reist varden på kanten av Oksfjellet en gang på begynnelsen av 50-tallet.

Blir stort

Det er snart tre uker siden at geologene fant store bevegelser i et ustabilt parti i Oksfjellet, og et område ble ilagt ferdselsforbud.

En fjøs med 200 geiter måtte evakueres hvor hele besetningen ble sendt til slakteriet, og siden da har de fleste medier hatt sine kameralinser mot Oksfjellet.

Eriksen har sett hvordan fjellpartiet har flyttet på seg, og hvor alt av stein rundt det 6- 12000 kubikkmeter store  fjellpartiet har rast ned de siste dagene.

Han er overbevist om at fjellpartiet vil rase ut, og at det blir stort.

- Steinblokken ser massiv ut, og jeg tror ikke at den vil knuses i tusen biter ned den bratte fjellsiden, forteller han.

Og Eriksen frykter at den kan gå langt ned, mulig også lengre enn det geologene har beregnet.

Mange forespørsler

Mange har fått med seg Eriksen sin lidenskapelige interesse for bevegelsene i Oksfjellet, og han har fått flere forespørsler fra aviser og tv-stasjoner om salg av bilder.

Men det er ikke første gang han har tatt bilder av steinras fra Oksfjellet. I 2013 tok han bilder da store deler av Oksfjellet sist raste ut, og bildene ble brukt både i vår avis og VG. I tillegg brukte NVE bildet i deres kartleggingsarbeid.

Han tjente en fin slump penger på det, penger som gikk til investering i nytt kamerautstyr.

- Nå skal jeg prøve å få raset på film, fortsetter han. Eriksen har allerede planlagt hvordan han skal filme når raset kommer. Men han tør ikke spå når dette skjer, selv om han er overbevist om at raset vil komme.

Han innrømmer at det noen ganger blir det litt kjedelig å sitte i uthuset og følge med på Oksfjellet, men sier at tilbakemeldingene fra folk som setter pris på oppdateringene motiverer han til innsats.