– Ymber er en av de store kompetansebedriftene vi har her i regionen. Selskapet har vært, og er fremdeles, en veldrevet bedrift som har et relativt stort overskudd hvert år, sier Halvar Wahlgren (H).

LES OGSÅ: 15 nei - ingen ja

Han mener Ymber er en viktig samfunnsaktør for å utvikle infrastrukturen, og for å frambringe kraft til utkantstrøkene i regionen, som han tror vil være en stor og viktig oppgave for et kraftselskap i framtida.

– Med en omstrukturering er jeg redd vi skal miste den kompetansen, og det er veldig usikkert hva framtida vil bringe, fastslår han.

Bekymret

Samtidig ser han at Ymber står foran store investeringer, som en ny linje ut mot Skjervøy som er beregnet til rundt 100 millioner.

– Det vil komme store utfordringer, men selskapet har hatt store utbyggingsoppgaver tidligere, så dette bør ikke være årsak til å fusjonere.

Høyrepolitikeren er bekymret for at de skal gå fra å være et helhetlig selskap til kun et produksjonsselskap.

Dette tror han i så fall vil så betydning for framtidig prioritering av infrastruktur i regionen.

– Dette med tanke på hvorvidt et produksjonsselskap vil sette fokus på utbygging i distriktene, som jeg mener er veldig viktig. Vi er avhengig av å legge til rette for et næringsliv som skal utvikle seg i distriktene.

Gode forutsetninger

Saken har ikke vært diskutert formelt i partiet, men personlig er han mot fusjon. Han ser ingen grunn til at en fusjonering skal være nødvendig.

– En fordel av å fusjonere med et så stort selskap kan være at man får en større bredde på kompetansen, men det er ikke sikkert at vi vil kunne dra nytte av den her, sier han.

– Jeg er opptatt av at vi skal utvikle vår region, legger han til.

Wahlgren har stor tillit til Ymber slik det er organisert i dag, og tror selskapet vil klare å løse eventuelle utfordringer som kommer i framtida.

– De har alle forutsetninger for å klare det, konkluderer han.

LES OGSÅ: Styret stanset kraftfusjon

LES OGSÅ: - Fusjon er en dårlig idé

LES OGSÅ: Styret går for fusjon