Sammen med sine to barn, ektemann, far og to hunder gikk Tone Prøsch-Bilden søndagstur i det populære friluftsområdet på Kvænnes i Nordreisa. Flere steder i området har kommunen tilrettelagt med gapahuker og bålplasser, i tillegg til en naturpark for barn. Da familien kom til bålplassen som ligger nærmest sjøen møtte de rester fra en fest.

– Det ser ikke ut her. Det ligger rundt 40 tombokser fra øl, cider og brus, noen vinflasker og vodkaflasker. Noen bokser er også halvveis brent, forteller Prøsch-Bilden.

Videre ramser hun opp plastikkposer, fat, plastemballasje, engangsgriller og håndklær. Ølboksene ligger slengt rundt omkring og i skogen.

–  Det ser ut som det har vært en fest der folk bare har gått. Vi skulle ned og kose oss, men jeg tror vi tar pausen ett annet sted.

Seks bæreposer med søppel

Turområdet som ligger i nærheten av Storslett har vært vernet som naturreservat siden 1995. Området er et populært turområde for både to- og firbeinte i alle aldre. Kommunen har rustet opp noe av stiene til en universell tilrettelagt standard, slik at de kan benyttes med både rullestoler og barnevogner.

–  Det er synd når det tilrettelegges slike fine steder at det blir slik, og ikke minst for naturen sin del er det synd. Vi må jo bevare naturen, sier hun.

Det ble litt søppelplukking på Ela (4) under søndagsturen. Foto: Privat

Prøsch-Bilden har forståelse for at folk ønsker å samles ute.

– Men det det er viktig at man rydder opp etter seg.

Familien samlet sammen og tok med seg det de klarte å bære. Totalt tok de med seg seks bæreposer med søppel.

Tone Prøsch-Bilden og Ela (4) etter å ha sanket sammen deler av søppelet som lå ved den ene bålplassen på Kvænnes. Foto: Privat