De største aktørene innenfor salg av klassiske biler på auksjon var alle til stede California nylig, i forbindelse Monterey Classic Car Week. Her selges det hvert år et stort antall biler til ekstreme summer i løpet av en langhelg.

Den aller dyreste denne gangen ble en Aston Martin, som også satte rekord for britiske biler solgt på auksjon, og Det var en DBR1 fra 1956 som gikk for 22,55 millioner dollar, tilsvarende 178 millioner kroner. Noe som gjør den til den sjuende dyreste auksjonsbilen gjennom tidene.

Det var RM Sotheby's som sto for salget.

– Vi så solide priser på sjeldne historiske biler av eksepsjonell kvalitet, sa Gord Duff, leder for RM Sotheby's auksjoner, i en pressemelding.

Flere rekorder

Totalt omsatte de for mer enn én milliard kroner gjennom de to auksjonsdagene.

Auksjonshuset mener rekordbilen er den viktigste Aston Martin som er produsert. Bilen har blant annet blitt konkurransekjøret av Carroll Shelby og Stirling Moss.

Duff trakk også fram at noen segmenter av nyere sportsbiler har en oppadgående trend. Det merket Bonhams, som solgte en 1995-modell McLaren F1 til 123 millioner kroner. Det skal bare ha vært lagd 64 slike biler for gatebruk, og den aktuelle bilen er en av sju som ble klargjort for det amerikanske markedet. Dette er den høyeste summen en slik bil er solgt for.

Auksjonshuset Gooding & Company klubbet inn to biler til ekstreme summer. En 1966 Ferrari 275 GTB/C gikk for 115 millioner kroner, mens en Porsche 917K satt merkerekord med 111 millioner kroner.

– I tillegg til de mange rekordprisene vi oppnådde, viste våre auksjoner at biler av høyeste kvalitet, fra langtidseierskap, er svært etterspurt, sa David Gooding, president og grunnlegger av Gooding & Company, i en pressemelding.

Gooding & Company omsatte for til sammen 723 millioner kroner.