Over 50 ekvipasjer stilte til start under dressurstevnet i kjøring og ridning. Både lørdag og søndag deltok ekvipasjer fra Hønefoss i sør til Hammerfest i nord.

Ryttersportsklubben NOR er fornøyde med at ekvipasjer i nord også begynner å komme seg på konkurransebanen i kjøring, skriver klubben i en pressemelding. Flere debuterte under det første distriktsstevnet i kjøring denne helga.

Gode prosenter

Nordreisa-kusken Øystein Fredriksen hevdet seg i Lett C kjøring med lyngshesten Reisa Rein, og havnet på 2. plass med prosenten 66,250.

I Lett B var det Britt Johanne Rundhaug (NORD) og hesten Safir Fokke som kapret seieren med 67,826 prosent. Andre plassen gikk til Christine Borch (RSKN) og Rudsars Borgvida med 66,957 prosent.

FINT: Elisabeth Kjellevold Nyvoll startet også Lett C kjøring med Markaprinsen.

I Lett A gikk både første- og andre plassen til Borch med to forskjellige hester; hun kjørte til første plass med Lyngsknekten og andre plass med Rudsars Borgvida.

– Det ble vist mye bra ridning i helgas strålende sommervær. Blant de 79 startende gjorde flere av rytterne fra Nordreisa seg godt bemerket i sine klasser, sier Caroline Hammari, leder i Ryttersportklubben NOR.

Ung rytter imponerte

Nordreisajenta Eline Antonie Nordgaard Mikalsen og ponnien Tomine II imponerte med nesten 70 prosent i søndagens Lett C-klasse, og fikk to førsteplasser og to andreplasser under Reisadressuren. De deltar i Ymber-dressurcup og ligger foreløpig godt an.

YNGSTE RYTTER: Henny Emilie Dyrnes Vangen (11) var den yngste rytteren som deltok på Reisadressuren.

Borch og Lyngsknekten deltar også i Ymber-cupen. De fikk plassering i tre av fire klasser i Lett C og Lett B i dressurridninga.

- Finalen i august blir spennende! Selv om noen kanskje utmerker seg som større favoritter enn andre, er ingenting avgjort ennå, sier Borch i pressemeldingen.

I Accountor-cupen, som går fra Lett A til Middels B-nivå, leder foreløpig Britt Johanne Rundhaug (NORD) med Safir Fokke. Hun red til 57,742 prosent i Middels C:1 og 57,778 prosent i Lett A:3 i første avdeling, og 61,250 prosent i Lett A:4 og 62,097 prosent i Middels C:1 i andre avdeling.