Gjennom prosjektet «Lyngenfjord – et bærekraftig reisemål» skal Visit Lyngenfjord bidra til å ta vare på natur, kultur og miljø.

Prosjektleder Marie Angelsen sier de har en gladnyhet til alle medlemsbedriftene i desinasjonsselskapet.

– Som et ledd i prosjektet Bærekraftig Reisemål ønsker vi å sette fokus på lokale bedrifter og leverandører av tjenester i og rundt Lyngenfjorden. Vi i Visit Lyngenfjord har inngått ulike avtaler med flere av våre lokale bedrifter, noe som gir flere gode fordeler til våre medlemsbedrifter, sier prosjektleder Marie Angelsen.

Merket setter blant annet tydelige krav til reisemålets evner til å være en bærekraftig virksomhet og å skape positiv utvikling. Innovasjon Norges kvalitetsmerke skal gi troverdighet hos turistene og samtidig skape et engasjement i lokalmiljøet.

– Handler også om lokale verdier

Å være et bærekraftig reisemål betyr at man arbeider for å ta vare på kulturen og skape økonomisk levedyktighet i regionen.

– Bærekraftighet handler om langt mer enn miljøvennlighet – det handler også om å skape lokale verdier. Derfor oppfordrer vi alle til å bruke lokale forhandlere og leverandører der det er mulig! Dette øker verdiskapingen i hele regionen og sikrer at man i framtiden vil kunne benytte seg av gode tilbud lokalt, avslutter Angelsen.