Lørdag var det duket for folkefest og sluttspill i Troms-serien for futsal i den nye Kåfjordhallen i Olderdalen. Over førti spillere skulle samles og spille totalt fem kamper.

Avlyste i site liten

Dette ble det ikke noe av.

Seint på kvelden fredag og natt til lørdag rant det inn meldinger til Indre Kåfjord Idrettslag (IKIL) om at både Brøstadbotn og Skibotn meldte fravær.

- Jeg forstår godt at folk i idrettslaget er forbannet. Og jeg er helt enig med dem, det er forferdelig. Samtidig er det jo ikke vits å begynne å argumentere midt på natta, det er håpløst, sier daglig leder i Troms fotballkrets, Jo Are Vik.

- Beklagelig

Herleif Nikolaisen, leder i fotballgruppa i Skibotn IL, skjønner frustrasjonen til både IKIL og Jo Are Vik.

- Jeg har prøvd å få til et lag hele uka, men noen er syk og andre er bortreist. I natt klarte vi egentlig å stille lag, men da fikk vi høre at Brøstadbotn også hadde trekt seg.

- Jeg synes selv det er flaut, og beklagelig, sier Nikolaisen.

Usportslig

Trener for IKIL, Øistein Berg sier kretsen bør reagere hardt på det han mener er både usportslig og useriøst.

- Det er greit hvis man ikke klarer å stille folk. Men Brøstadbotn har folk, de gidder bare ikke komme fordi det ble en kamp mindre å spille. Da synes jeg kretsen bør reagere. Vi har brukt tid og penger på arrangementet og har reist på alle våre bortekamper. Andre lag reiser til Brøstadbotn, da bør de også lette på ræva, sier Berg.

Plaster på såret

Vik arbeider nå med å få til et plaster på såret.

- Jeg skal prøve å få noen av de nordnorske lagene i eliteserien i futsal til å komme å spille noen kamper i den nye hallen. Eller vi kan kanskje klare å få til et Nord-Troms mesterskap der, sier han.

BLE HEDRET: En brøstadbotnværing (opprinnelig Kåfjording) var den eneste som dukket opp fra Brøstadbotn i hallen i dag. Derfor ble han hedret med en stor marsipankake, forteller fotballspillerne. Foto: Privat.
BEKLAGER: Skibotn klarte ikke stille lag, og måtte avlyse i siste liten. - Det er beklagelig, sier Herleif Nikolaisen, leder i fotballgruppa i Skibotn IL. Foto: Arkiv.