I oktober sendes alle ansatte ut i landet på bedriftsbesøk for å få tettere kontakt med næringslivet, men først trenger de en invitasjon – gjerne fra Nord-Troms.

– Vi vi vil ha innspill fra norsk næringsliv. Det er viktig for arbeidet vi gjør at vi får høre om utfordringene næringslivet møter. Derfor ber vi om at bedrifter fra Nord-Troms og resten av landet inviterer departementsansatte på besøk, sier næringsminister Monica Mæland (H).

En uke hver høst sender Nærings- og fiskeridepartementet alle ansatte ut i landet på bedriftsbesøk og årets besøk skjer i uke 43.

Flere ben og stå på

Temaet for besøket i år er "Omstilling og utfordringer i norsk næringsliv". Oljeaktiviteten vil fortsatt være en sterk motor i norsk økonomi, men norsk næringsliv trenger flere ben å stå på.

For å møte disse omstillingene, og gripe mulighetene endringene gir, er det behov for fornyelse, og flere nye, innovative bedrifter.

– Norsk sjømat kommer til å bli viktigere enn noen gang i årene som kommer. Vi håper mange bedrifter vil benytte denne muligheten til å komme med innspill til vårt arbeid og regjeringens politikk, sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp).