Bakgrunnen er at alle bankene i landsdelen markerte Spor-dagen.

- Spor er Sparebank1 Nord-Norges konsept for fysisk aktivitet. Vi har blant annet en egen app og nettside for å loggføre aktivitet, forteller Kjetil Hallen ved SNNs lokaler på Storslett.

Han forteller at konseptet også er en lagkonkurranse på team- og regionnivå, og i Troms scorer teamet hans bra. Poeng tildeles basert på type aktivitet og eget nivå.

- Det er ikke vekttap i seg selv som er målet, men å holde oss i aktivitet. Akkurat nå er vi nummer to på aktivitet i Troms, bare slått av Lyngen, forteller Hallen.

Mindre sykefravær

Alle bankens ansatte er med, og i følge Hallen er det helt nødvendig for å få en høy poengsum.

Spor ble lansert i 2013, som et ledd i SNNs mål om å være nummer én i Nord-Norge. Med en klar sammenheng, er det å være i toppform både faglig og fysisk essensielt for å nå målet.

- Vi ser også at det har gitt positive helseeffekter, og mer direkte på sykefraværet. Med mye stillesittende arbeid unngår man også plager på sikt ved å delta, sier Hallen.

På et knapt år ble sykefraværet i selskapet nærmest halvert fra 4,8 til 2,7 prosent, en innsparing på over åtte millioner kroner årlig i rene lønnsutgifter.

Flere aktiviteter

Regionbanksjef Per Kjølaas har også bare positivt å si om konseptet.

- Hverdagsoppgavene hjemme har også blitt lettere å gjennomføre, bare det å ta tunge løft. Jeg kan i tillegg betydelig mer om skismurning nå enn tidligere, ler han.

Hallen opplyser at teamet på Storslett ikke har noen planer om å bremse ned på aktiviteten - tvert om.

- Vi skal til Lyngen i palmehelga og senere i år både til Midnight Sun Marathon og Lavkarittet, sier han.

Videre håper Hallen at SNNs konsept kan være til inspirasjon for andre bedrifter og videreføres.