Hansen overtok begravelsesbyrået etter Bjarne Josefsen, da Josefsen skulle trappe ned arbeidsmengden.

– Det har vært mye folk innom siden vi åpnet, sier Hansen og forteller at folk har handlet my blomster den korte tiden de har hatt åpent.

Vært et mål

– Vi har sett behovet for å ha et en egen blomsterforretning, sier Hansen.

Nord-Troms begravelsesbyrå har tidligere fått blomster fra Flortex blomster.

Hansen forteller at det har vært et mål fra starten å starte opp en egen blomsterhandel og binderi, men at planene ble fremskyndet når Flortex blomster la ned driften.

- Det har vært et mål fra starten å være komplett, slik at vi kan være så profesjonelle og tilgjengelig for kundene som mulig, sier Hansen.

De ansatte mener at de ikke konkurrerer med andre blomsterforretninger, men at de utfyller hverandre og bygda trenger mer enn en blomseterforetning. De virkelige konkurrentene som gir utfordringer er dagligvarebutikkene som tilbyr mer og mer blomster, mener de.

Hansen har tidligere jobbet som tømrer og entreprenør.

Hjelp til i starten

I oppstartsfasen får de hjelp fra tidligere ansatte ved Flortex blomster.

Unni Hansen, søsteren til Odd-Steinar Hansen, har startet å jobbe ved blomsterforretningen. Hun er spent på den videre driften av forretningen.

– Jeg tror det blir bra. Jeg liker å være kreativ, så jeg ser på dette som en utfordring, sier hun.

Anne-Lise Hansen, som driver skobutikken, har tro på bedriften og sier de har et tett samarbeid allerede. Om hun skulle trenge hjelp i skobutikken, så kan de hjelpe fra blomsterforretningen.