I forrige uke vedtok formannskapet i Kvænangen å gå for ny kunstgressbane der hvor gressbanen er i Burfjord i dag.

Dette gleder ordfører Jan Helge Jensen (Kp).

– Vi gleder oss virkelig. Det er en sak som vi har snakket om lenge som endelig får sin realisering. Det kommer til å bli en fantastisk arena for aktivitet til både barn og eldre i mange år framover, sier han.

Ferdig før neste sommer

Et anbud vil snarlig bli lagt ut offentlig, og ordføreren regner oppstarten til mest sannsynlig å starte august i år. I løpet av høsten er grunnarbeidet tenkt være gjennomført.

– Detaljer og selve pålegging av kunstgresset  blir å skje sein vår, tidlig sommer i 2016, sier Jensen.

Kommunen forskutterer

Finansiering av banen gjøres gjennom at kommunen har vedtatt å forskuttere/garantere et beløp på 6,5 millioner kroner.

– Pengene skal på sikt tilbakebetales gjennom tippemidler, moms refusjon i tillegg til at idretten og andre interesserte skal stå for en egenandel på 1,5 millioner. Totalt skal kommunen bidra med 1 million kroner, sier Jensen.

– En slik finansiering måtte til for å få igang prosjektet, med tippemidler for eksempel, hadde dette mest sannsynlig tatt år.

–  Nytt steg for fotballen

Trond Jensen, trener for Burfjord A-laget sier det å få kunstgress bare bringer positivitet.

– Det er viktig for framtiden, og vil gi oss et godt underlag å spille på. Det vil bli et nytt steg for fotballen som kan være med på å utvikle spillerne.

Slik det er i dag er ikke gressbanen ferdig før langt ut i juni.  Hjemmekampene i serien spilles derfor på grusbane.

– Vi er en av de få jeg vet om  som ennå har grusbane. Det er litt gammeldags, og en liten ufordring for oss også. Mange av spillere våre bor i Tromsø og trener på kunstgress der.