- Ylva herjer fortsatt en del, men det er ikke like mye vind som i går. Vindkastene er ikke like sterke, men det er fortsatt full storm enkelte steder. I utsatte fjordstrøk vil det fortsette med vind og vindkast utover formiddagen, sier vakthavende meteorolog Ine-Theres Pedersen i Meteorologisk Institutt i Tromsø.

Klokken 13:30: Ekstremvarselet gjelder nå for Troms, Salten, Saltfjellet og Ofoten.  Det blåser fortsatt sørvestlig sterk kuling utsatte steder og vindkast på 20-30 m/s, men vinden er minkende og er under kriteriet for ekstrem vind og vindkast. Vinden vil minke ytterligere i kveld.

På Skjervøy skal vinden nå ha gitt seg.

Sørøstlig sterk kuling

Ekstremværvarselet vil avsluttes i løpet av dagen.

- Men vinden skal fortsatt være oppimot sterk kuling utsatte steder fra sør-øst, og det vil fortsatt være vindkast, men ikke så heftige som det har vært.

- I kveld minker vinden ytterligere og seint i kveld blir det mer sørlig vind, og typisk oppmot liten kuling i fjordene dere har der. Da blir det betydelig roligere og bedre. Det verste vil altså være over, sier Pedersen.

Fint helgevær

Noen steder vil få en del vind fra sør lørdag og søndag også, men ellers er det ventet rolige vindforhold i Nord-Troms.

- I morgen blir det sørlig liten kuling, skyet og oppholdsvær. Det blir ganske fint innimellom og ikke noe særlig mye nedbør. Søndag venter vi mye av det samme. Det kan bli en liten økning på kysten til stiv kuling, ellers rolig og lite nedbør.

- Vi har en fin helg i vente i forhold til slik det er nå! avslutter hun.