Det er ikke å stikke under en stol at ukene før jul kan være hektiske for mange, og da spesielt for damene i huset. Det kan derfor være godt med et lite avbrekk før den verste julestria slår inn, og fredag 17. november arrangeres Damenes Aften på Aurora Spirit i Lyngen.

- Damene må få skjemme seg litt bort før juleforberedelsene starter for fult, sier Anne-Lise Hausner som driver Lisesalongen og er medeier i Aurora Spirit.

Vil hylle damene i lokalsamfunnet

Det er totalt fem hardtarbeidende bedrifter sentralt på Lyngseidet som samarbeider om arrangementet.

- Dette er en kveld hvor vi ønsker å hylle damene i lokalsamfunnet. Det blir god stemning, salg av mat og drikke, og flere av bedriftene vil selge varer fra eget sortiment, sier Hausner.

- Dette blir morsomt å prøve, sier Anita Lundvoll fra klesbutikken Benita.

Et viktig samhold

- Det hele startet med at jeg var innom Anne-Lise på Lisesalongen for en klipp. Vi pratet om den negative trenden som har vært de siste årene med nedleggelse av bedrifter i sentrum. Det er viktig at vi samarbeider oss i mellom, og at vi framsnakker, anbefaler og hjelper hverandre slik at vi ikke mister noen. Så vi bestemte oss for å spørre om Benita, K-punktet og Lyngen catering ville være med å blåse liv i ideen om en "jentekveld", sier Rannfrid Myran fra Helheten alternativ behandling.

-Vi skulle gjerne hatt med oss alle de andre flinke dame-gründerne i kommunen, men på grunn av begrenset med plass så hadde vi ikke mulighet denne gangen, sier Anne-Lise Hausner.

Ønsker gamle og nye fjes velkommen

- Dette blir veldig spennende og vi gleder oss skikkelig. Det er fint å samle både kjente og ukjente fjes til en aften hvor vi kan skape nye bekjentskap, og hvor lokalbefolkningen kan bli bedre kjent med de lokale bedriftene. Vi skal gjøre alt vi kan for at det skal bli en fin kveld, sier Hausner.

Arrangementet finner sted på Aurora Spirit, omtrent 10 minutter med bil fra Lyngseidet sentrum i retning Koppangen.

Håper på stor interesse

- I første omgang er dette en prøve for å se hvor stor interessen er rundt en slik kveld. Vi vet at det har vært populært tidligere, så vi gleder oss veldig til å se hvordan dette blir. Dette er en kveld for alle damer som ønsker å delta, og vi håper at så mange som mulig stikker innom, sier Anita Lundvoll.

- Vi er en fin gjeng og vi ønsker alle damene i lokalsamfunnet hjertelig velkommen. Det er ingen påmelding, så det er bare å møte opp, avslutter Myran.

Benita AS selger et lite utvalg av klær og tilbehør, samt gavepakker.

Lisesalongen selger gavepakker, hårprodukter og litt sminke.

Helheten alternativ behandling selger hudpleieprodukter, smykker, sminke og gavekort på behandlinger.

K-punktet kafé og Lyngen catering selger mat og gavekort.

LOKALET: Det er her på Aurora Spirit i Årøybukt at damene skal møtes for en fin kveld. Foto: Arne Teigen