Ann Kristin starter blomster- og interiørbutikk på Skjervøy:

– Jeg hadde to muligheter. Enten å legge ned mitt eget begravelsesbyrå eller så måtte jeg tørre å satse.

Ann Kristin Kristiansen valgte det siste. Det betyr at hun 1. november åpner dørene til sin egen blomster-, interiør- og gavebutikk på Skjervøy – i lokalene til tidligere Harriets blomster.

Helhetlig pakke

– Ja, vi skal åpne dørene 1. november så nå er det fullt fokus på det – med maling, oppussing, ombygging, varebestilling og mye mer, sier Kristiansen.

Hun har drevet eget begravelsesbyrå i 20 år, i symbiose med Harriets blomster – der Ann Kristin også har jobbet.

– Jeg har drevet begravelsesbyrået i samarbeid med blomsterforretningen. Så når butikken ble borte, ble det vanskelig. Derfor valgte jeg å prøve selv, slik at jeg kunne levere en helhetlig pakke, sier Kristiansen.

Får med julesalget

Akkurat nå innrømmer Ann Kristin at det er litt kaotisk, med maling og oppussing, samtidig som hun driver begravelsesbyrået.

– Vi blir ferdige til 1. november. Det er viktig å komme i gang før jul. Varene er bestilt og kommer i midten av oktober. Det blir en helt ny og modernisert blomster- interiørbutikk. Og jeg satser også på utleie av utstyr til bryllup, konfirmasjoner og lignende. Det ser vi at det er et marked for, sier Kristiansen.

Har tro

– Er det en stor satsing for deg å starte egen butikk?

– Ja, det er jo det. Men jeg tenker samtidig at veien blir til mens man går. Jeg har tro på dette. Jeg hadde aldri satt penger på spill hvis jeg ikke hadde det, sier Kristiansen.

Mange likes

Hun håper og tror at det er fortsatt er marked for hennes nye butikk i Skjervøy.

– Harriets blomster var i over 30 år og jeg har inntrykk av at butikken er et savn blant våre kunder. Folk er engasjerte og jeg har knapt fått stå i fred og male de siste dagene. Vi har fått mange likes på Facebook da vi la ut en hilsen der nylig. Det er mange som ønsker den nye eieren velkommen, så da ønsker jeg å gi det en sjanse, sier Kristiansen.

– Jeg tror det er viktig at man kan få kjøpt ordentlig blomster til store dager i stedet for å handle roser fra Rema 1000 eller begonia på Coop.

HVITMALING: Ann Kristin Kristiansen jobber iherdig for å få lokalene klar til åpningen 1. november.
HELT NY BUTIKK: I tillegg til blomster satser Ann Kristin Kristiansen på gaveartikler, interiør og utleie av utstyr til festarrangementer. Foto: Torbjørn O. Karlsen