Lørdag kom et tjuetalls skiinteresserte foreldre og barn tilMX-sport på Storslett med skiutstyr som ikke lengre passet.

Entenkunne de selge til andre som var ute etter utstyr, eller gjøre engod byttehandel.

Butikkeier Ivar Henning Jensen forteller at dearrangerer bruktmarked sammen med Nordreisa IL skigruppe for åskape interesse om skiidretten, og er ikke redd for at dette girtapt omsetning på nytt utstyr.

- For oss er det viktig å holdeinteressen for langrenn oppe, og da er slike arrangement viktig,sier butikkeieren.

Utover ettermiddagen strømmerstadig flere til butikklokalet med brukt skiutstyr, og Jensen hjelper med å målespennet i skiene til de som har tenkt å gjøre en byttehandel.

-Muligheten er stor for å få et bedre par ski når du kjøper brukt,da de er godt mettet med glider, forklarer Jensen.

Gradvis tilnærming

Også tidligere toppløper fra Nordreisa, Karl GunnarSkjønsfjell synes slike bruktmarkeder er viktig og bra forlangrennssporten.

Han mener at flere foreldre med barn som gårlangrenn bør benytte seg av muligheten å kjøpe brukt utstyr.

-Spesielt for de med yngre løpere er det viktig med en gradvistilnærming mot langrennsporten, forklarer han.

Skjønsfjell ertydelig på at langrennsløpere på 11-12 år ikke trenger mer en etpar ski og staver til hver stilart, kombistøvel og basisskismurning uten de dyre fluorproduktene.

- Fokus for barn i denalderen skal være fysisk utvikling og ikke at de behøver det besteutstyret for å vinne, mener han.

Utover ettermiddagen er det mange skipar som har byttet eiere, og flere unge langrennsløpere kan gå vintersesongen i møte med passende utstyr som ellers kunne blitt ligende i en eller annen kjellerbod.

Karl Gunner Skjøsnfjell mener flere foreldre bør satse på brukte ski for å få en gradvis tilnæring til langrennsporten Foto: Jan Arild Hansen