Tonje Jansdatter Edvardsen stråler i kapp med sola som brøt seg vei gjennom skydekket over kystbyen Skjervøy. Hun har nettopp sett at «værret» nok en gang er fylt opp med folk for å få med seg årets Reinkappkjøring hvor 20 deltakere skal representere sine bedrifter i kampen om vandrepokalen.

- Når det blir slik er det artig å drive på, sier hun og ser på et yrende folkeliv i et fantastisk vintervær.

Mye folk

Tidligere på dagen hadde tre av øyas butikker vist frem vårens kolleksjon under moteoppvisningen, også det med mye folk til stede.

Edvarden kan også fortelle om konkurranse på sparkestøtting for de minste med over 30 deltakere fredagen, samt konsert med KM Myrland hvor det knapt var mulig å finne plass å sitte.

- Handelsstanden har vært fornøyd med mye folk innom butikkene, fortsetter hun, og tilføyer at også mye tilreisende gjester har lagt et besøk til Feskivalen.

Viktig arrangement

Edvardsen vil også trekke frem avtalen med Hurtigruten som Varehuset Skjervøy fikk i stand fredag ettermiddag, hvor 45 utenlandske turister og 3 fra besetningen gikk i land.

- De fikk servert Bidos i Lavvoen, sett på folkelivet og mange av de fikk prøve sparkestøtting for aller første gang i livet, forteller feskivallederen.

Men for Edvardsen og resten av feskivalarrangørene så det lenge dårlig ut med regn og mildvær frem til torsdagen, og det såg lenge ut som at det meste av programmet måtte avlyses.

- Det ville vært svært trasig. For Feskivalen er svært viktig for å skape litt liv og røre på en årstid som ellers er litt vanskelig, påpeker hun, og mener at Feskivalen fortsatt er liv laga for Skjervøysamfunnet.

VISER FREM: Kirsti Andreassen viser frem vårens mote fra Aina AS Foto: Jan Arild