Sigmund Steinnes lanserte i Framtid i Nord i april ønsket om at Skibotn skal bli en del av Kåfjord i tilfelle Storfjord og Lyngen slår seg sammen.

Men på folkemøtet i Skibotn torsdag ville nesten alle de frammøtte gå et steg lengre.

- Ja, det var et ganske sterkt signal fra de over 100 frammøtte i Skibotn. Jeg tror ikke det var noen som ville bestå som egen kommune. Alle ville at Skibotn i stedet skulle bli en del av Kåfjord kommune, sier Steinnes.

Må tas videre

Det var en uhøytidelig avstemning på folkemøtet, som var i regi av Storfjord kommune, som avslørte at så godt som alle skibotnværingene vil til nabokommunen.

- En så sterk folkevilje fra 40-45 prosent av befolkningen i Storfjord, kan rett og slett ikke undervurderes. Jeg kan ikke huske et så stort engasjement for noe som helst tidligere. Det er nødt til å bli tatt videre, selv om jeg akkurat i dag ikke vet sikkert hvordan det skal skje, sier Steinnes.

Den tidligere Ap-ordføreren ser selv for seg en løsning der hele Storfjord slår seg sammen med Kåfjord.

- Jeg lanserte det i går, ja. Men jeg vet ikke hvordan stemningen er for det på vestersia av Storfjord. Og i Skibotn var i alle fall stemningen helt klar på at man vil til Kåfjord, Steinnes.

- Høyeste alvor

Han sier at tidsfristen 1. juli uansett kommer for tidlig.

- Ja, tiden spiser oss opp her. Sånn sett skulle jeg gjerne sett dette engasjementet for ett år siden. Men så tror jeg da heller ikke at verden stopper opp etter 1. juli heller. Den stemningen som var på folkemøtet må i alle fall tas på høyeste alvor, sier Steinnes.

På møtet var det snakk om å starte en underskriftskampanje for år få Skibotn til å bli en del av Kåfjord.

- Er det ikke en fare for at det ikke blir noen Storfjord kommune igjen hvis Skibotn går til Kåfjord?

- Det er uoversiktelig. Men det er ikke tvil om at bygda Skibotn er preget av det som skjedde i valget i fjor. Nå er ikke den største bygda i Storfjord representert i det hele tatt blant de styrende i kommunen, så det er ikke tvil om at det ligger noe der.