Fredag kveld og natt sto folk mange timer i fergekø for å komme seg over Lyngenfjorden.

Les saken: Her må du vente i opptil seks timer

Kiosken Dittis ligger på fergeleiet i Olderdalen. Fredag holdt de åpent langt utover de vanlige åpningstidene.- Vi holdt åpent til halv fem på natta, sier kioskeier Kristin Mathisen.- Folk trengte å låne toalett og få mat, mange hadde barn i bilen. Vi kan ikke bare stenge da, sier Carsten Meyer.

Mathisen sier folk var svært takknemlige for at kiosken holdt åpent til langt ut på natt.

Fredag måtte Mathisen kalle inn ekstra hjelp på kiosken. Den siste vakta fikk hun også barn og svigerbarn til å ta. Vanligvis er det en person som betjener kiosken, men både fredag og lørdag var det behov for en ekstra.

- Også har jeg en engel av en venninne som kom og vakset toalettet fredag. Det hadde vi ikke kapasitet til å gjøre selv i går, sier hun.

Ikke noe voldsomt til overskudd

Kioskeieren har sett seg nødt til å sende folk til både Birtavarre og Nordreisa for å handle inn ekstra varer til kiosken.

- Vi kommer ikke til å gå i så veldig overskudd etter dette. Det vi har handlet andre stedet får vi ikke til innkjøpspris og så er det tilleggene for alle som har arbeidet, sier Mathisen.

Dette er ikke første gang døren til Dittis står åpen ekstra lenge.- Det var vel en 17.mai-helg for kanskje fire år siden. Da hadde det gått ras så veien var sperret. Da holdt vi åpent til iallfall klokken fire på natta, sier Mathisen.

Å jobbe ekstra lenge ser de ikke på som noe negativt.- Det er artig å ekspedere folk. Folk er så hyggelige og de blir så glade når vi holder åpent, sier Mathisen.