Statssekretær Tommy Skjervold (Frp) kom langveisfra og fikk æren av å erklære Sørkjostunnelen for åpnet.

- Dette er et kjempegodt prosjekt for lokalmiljøet her. Tunnelen vil bedre framkommeligheten, kutte ned lengden på veien og bedre trafikksikkerheten ganske dramatisk, og det synes vi i regjeringen er utrolig hyggelig å få være med på, sier han til Framtid i Nord.

At man får orden på flaskehalsene man har i transportnettet og som skaper problemer i trafikken er det de er opptatt av å løse, ifølge statssekretæren.

- Det er det som gjør at tungtransporten får problemer, og som igjen fører til at bilistene rundt får utfordringer, sier han.

- Noe av det viktigste vi gjør er å sikre framkommeligheten og trafikksikkerheten.

Ingen bompenger

Dessuten synes han det er gøy at prosjektet er utelukkende statlig finansiert, uten en eneste krone fra bompenger.

- Det synes vi i Frp er hyggelig.

Skjervold synes det var en fin åpning, til tross for at det var litt kaldt.

- Men jeg tok forholdsregler og hadde stilongs under dressen, også fikk jeg låne en jakke fra Statens Vegvesen, så det går helt fint. Ved store anledninger som dette er det helt greit å fryse litt, smiler han.

- En gledens dag

Stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H) tok også turen til Nordreisa for å overvære åpningen.

- Det er en gledens dag. Vi har satset mye på vei i nord, og i dag får vi gleden av å åpne en ferdig forbindelse som er med på å øke framkommeligheten, sikkerheten, og faktisk redusere avstanden også i tillegg.

Gudmundsen hadde allerede kjørt gjennom tunnelen før åpningen, siden han har vært der i anleggsperioden og sett framdriften opptil flere ganger.

- Men det er ekstra gledelig nå som alt av utstyr og lys er på plass og vi faktisk ser sluttresultatet, sier han.