Steinar Østgård representerte reisarevyen på onsdag ved fristelsen bakeri, hvor de første kakene offisielt ble overrakt til sykehjem og omsorgssenter i Nordreisa. Anja Båtnes ved bo og kultur, og Anita Jensen ved omsorgssenteret tok i mot kakene med stor glede.

Gir med glede

–Vi har brukt en del av overskuddet på de eldre fra revyen hvert eneste år i de ti årene revyen har eksistert, i år tenker vi i første omgang å gi en kake i måneden i seks måneder til hvert av de 3 sykehjemmene, sier Østgård og forteller at de synes det er flott å kunne bruke overskuddet på noen som trenger og setter pris på det.

– Vi i revyen vil vise at overskuddet fra forestillingene går til noe bra, og at folk skal vite hva pengene går til.

Østgård kan avsløre at de har en plan for noe mer for de eldre på sykehjemmene, men vil ikke gå mer i detalj om nøyaktig hva det innebærer på dette tidspunktet.

Glade beboere og ansatte

Båtnes kan fortelle at de fikk nyheten om kakene forrige uke under brukerutvalget for sykehjem, og er veldig fornøyd med donasjonen.

–Dette betyr noe for livskvaliteten for beboerne, sier Båtnes og fortsetter med å fortelle at det er viktig for beboernes selvfølelse å ha noe å servere når de får gjester og besøk.

Torsdag ble kaken servert til stor fornøyelse blant de eldre. Hvor flere ansikt lyste opp da de fikk vite at det ble servert kake.

– Kaken smaker utmerket, og vi er veldig takknemlig for at vi får en så fin kake. Jeg klarer ikke lage kaker selv lenger, så det å få kake hit setter jeg stor pris på, sier Birgitt Sveen som bor på Bo og Kultur, og takker for at revyen tenker på de eldre.

Beboere og ansatte vil også takke revyen for andre gaver de har fått i løpet av året og tidligere år, og sier de har vært gull verdt for alle.

Foto: Anders Elvestad
Birgitt Sveen, på Bo og Kultur er kjempefornøyd med at beboerne får kake en gang i måneden. Foto: Anders Elvestad