Sigmund Steinnes i Skibotn arbeiderlag bekrefter at de hadde et møte tirsdag kveld om løsrivelse av Skibotn til Kåfjord, og at ordfører både i Kåfjord og Storfjord var invitert.

Steinnes sier at ingen av ordførerne valgte å komme på møtet.

Også flere politikere var invitert til dette møtet, uten at Steinnes mener det er relevant om hvem de rådfører seg med tidlig i prosessen. Men representanter fra Kåfjord skal ha vært på møtet.

Videre vil ikke Steinnes ut med hva som kom frem under møtet, annet enn at de er tidlig i en prosess.

Folkeønske

Skibotn Arbeiderlag har tidligere frontet en løsrivelse av Skibotn. Under et folkemøte om kommunereformen signaliserte nesten alle fremmøtte at de ikke ønsker å bestå som en kommune, mens under folkeavstemningen stemte 70 prosent av innbyggerne i Skibotn en form for sammenslåing.

Les saken: - "Alle" i Skibotn vil til Kåfjord

Steinnes viser også til kommunestyrevedtaket som var delt på midten hvorvidt Storfjord skulle bestå, eller jobbe videre med andre alternativer.

Steinnes sier at de ønsker å jobbe videre med løsrivelse av Skibotn for å kunne presentere dette som et av alternativene i kommunereformen

Ikke partipolitikk

På spørsmål om saken er i tråd med det som Storfjord Arbeiderparti står for, i kommunereformen, svarer den tidligere AP ordføreren at han ikke i denne saken ser koblingen til partipolitikk.

– Denne saken handler ikke om partipolitikk. Innbyggerne har forskjellige syn på denne saken uavhengig av politisk farge, svarer han.

Videre kan han opplyse om at partiet stemte i mot å bestå som egen kommune da saken var oppe i kommunestyret.

Steinnes forteller at de fortsatt jobber med hvordan en løsrivelse formelt skal gjøres dersom det blir et ønske i befolkningen, og sier at det fortsatt gjenstår en del momenter før de vil presentere et alternativ.

Avsto å møte

Kåfjordordfører Svein O Leiros skriver til Framtid i Nord at han var invitert til å møte Skibotn Arbeiderlag om løsrivelse av Skibotn, men at han valgte å avstå da den politiske ledelsen i nabokommunen ikke skulle møte.

Også Storfjordordfører Knut Jentoft valgte å avstå fra å delta på møtet.

Han hadde først planlagt å stille, men ombestemte seg da han mener en deltakelse ville vært med å gitt møtet en legitimitet.

Jentoft påpeker at det finnes klare kjøreregler rundt ordførerens rolle i slike møter.