Ferske tall fra Kommunal Rapport viser at kommuneøkonomien iStorfjord er den som på sportsspråket kan sies å ha klatret mest påtabellen.

Fra å være på 405. plass på kommunebarometeret i 2013,vil Storfjord kommune nå vise til en 124. plass basert på tall fra2014.

- Kommunen har et drastisk forbedret korrigert nettodriftsresultat, det oppsamlete underskuddet er nesten borte, gjeldahar sunket, finanskostnadene er lavere og premieavviket for pensjonutgjør en mindre andel av inntektene nå enn for ett år siden,skriver Kommunal Rapport om Storfjord.

Svært fornøyd

På sinFacebookprofil utrykker ordfører Sigmund Steinnes en stor optimismefor Storfjordsamfunnet.

- Den tunge jobben som er gjort avpolitikere, kommunens administrasjon og ansatte gir resultater. Vihar enda en jobb å gjøre, men de grønne pilene peker oppover,skriver han på sin Facebookprofil.

Også Arvid Lilleng utrykker enstor optimisme for kommunen som i mange år har slitt med skyhøyeunderskudd og såpass dårlig betalingsevne at de havnet på ROBEKlisten.

- I denne perioden har vi redusert antall årsverk med ca40- 25 av disse er innen pleie og omsorg og ca 15 innen oppvekst ogkultur, skriver han, men legger til at det vil mest sannsynlig gåminst 3 år før de kan friskmelde kommunen helt.

Kommunebarometeretsom Kommunal Rapport utarbeider er en sammenlikning av landetskommuner, basert på til sammen 127 nøkkeltall. Hensikten er å gibeslutningstakere – særlig folkevalgte i kommunestyret – enlettfattelig og tilgjengelig oversikt over hvordan kommunen driver.