Nordnes ble søndag rammet av to skred. Foto: Jan Arild Hansen

Raset gikk rundt klokken 22 søndag kveld like ved Kvitura ved Ytre Nordnes.

Dette betyr at innbyggere fra ytre del av Nordnes er helt isolert, etter at det enorme jordraset ved Larsberg fortsatt ikke er åpnet.

Det jobbes nå med å åpne E6 ved Larsberg, men ifølge folk på stedet vil dette arbeidet ta hele natten. Fortsatt er det en god del masser som skal fjernes, og brøytemannskapet er også avhengig av å få opp stikkrennene som ligger under steinmassene. De vil nå sende kjøretøy for å se på det nye raset som er gått.

Framtid i Nord var på rasområdet, og dette er et betydelig mindre jord og steinras som er kommet ned. Men store mengder vann er i ferd med å grave seg ned i asfalten.

Lange fergekøer

Ifølge Statens vegvesen anbefales omkjøring via RV91 ved Olderdalen, men det er meldt om lange ferjekøer. Framtid i Nord har vært på stedet, og kan melde om billister som har stått i over åtte timer i kø

Etter det vi har fått vite, jobber rederiet med å finne ekstramannskap som kan settes inn, og erstatte mannskapet som nå seiler frem til midnatt. Det sies også at det vil gå ferge frem til klokken 02 i natt, men vi har ikke fått bekreftet dette.

Et nytt ras har isolert innbyggere i ytre Nordnes. Foto: Jan Arild Hansen
Problemene langs veiene i Nord-Troms har ført til lange bilkøer. Foto: Jan R. Olsen