Torsdag fikk en familie i Nordreisa uventet besøk da de kjente programlederne Linn Skåber og Ronny Brede Aase plutselig banket på med et helt TV-team på slep.

Neste fredag sender NRK nemlig femte episode av underholdningsprogrammet «Linn og Ronnys tacoshow». I programmet gjester Skåber og Aase helt vanlige familier rundt om i landet for å ta tempen på den norske fredagstacoen. Med seg har de også noen artister eller andre kjente fjes de vet at familien liker godt.

Merkelig første date

Hvem de skal besøke er foreløpig hemmelig. De som får besøk har fått et lite hint om at det kanskje kommer noen, men vet ikke dette sikkert.

Programlederne har derimot opparbeidet seg mye kunnskap om hvem det er de skal treffe.

– Det er en familie på fem, hvor den ene jenta er veldig glad i prinsesser og gutten er glad i å mekke. Også vet vi at mamma og pappa hadde en merkelig første date, røper Linn Skåber.

Avledningsmanøver

Ifølge redaksjonsleder Trond Ivar Bækken er familien de nå besøker en av et par tusen søkere. Tidligere har de besøkt en familie i Tønsberg, en i Skien, en i Gudbrandsdalen og en utenfor Trondheim.

– Vi valgte familien i Nordreisa fordi de virket trivelige. Vi har sett etter hyggelige folk som vi fikk lyst til å overraske, sier Bækken.

Produksjonsteamet på 25 personer kom onsdag kveld til Skjervøy hvor de overnattet på Hotell Maritim. Mange Skjervøyværinger har nok lurt på hvem på tettstedet som får besøk.

– Vi tok en liten avledningsmanøver der, humrer han.

Skiftet med fullt innsyn

Den lille avstikkeren gjorde ingenting for Skåber og Aase, som fikk se litt ekstra av Nord-Troms.

– Det slo meg da jeg dro fra gardinene på hotellrommet hvor fint det er her. Selv om jeg skulle skifte klarte jeg ikke stenge for, så jeg skiftet i fullt innsyn, ler Aase, også kjent som P3-Ronny.

Skåber er enig med kollegaen.

– Det virker som om dere har alt her, det er by, land, hav og fjell – noe minner meg også om Sørlandet med disse bryggene rundt omkring, ler hun.

Mot i brystet

Framtid i Nord møter dem når de nettopp har fått på seg sminke og klær før innspilling.

Skåber er ikke helt fornøyd med det fargerike slipset som Aase har fått beskjed om å ta på seg.

– Ja, jeg er misfornøyd med det, det kommer til å irritere meg i hele kveld! Du ser jo ut som om du kommer rett fra Mot i Brystet, ler hun.

Hun legger til:

– Men, det gjør at jeg føler meg finere enn deg i alle fall!

Begge gleder seg til innspillingen i Nordreisa.

– Det er veldig nervepirrende for oss også. Men det er veldig morsomt når familien først gir seg hen, smiler de.

PÅ BESØK: Produksjonsteamet fra NRK er på 25 mennesker. Redaksjonsleder Trond Ivar Bækken gleder seg til innspillingen torsdag kveld.