- Vi har hatt en økning på 100 prosent i kinobesøk fra 2014 til 2016, så vi har hatt 6400 besøkende i den perioden. Norge generelt har også vist flotte tall, hvor det har vært en økning på 9 prosent på landsbasis sier Herdis og gleder seg til å se hvordan 2017 blir.

Med et så travelt år har høydepunktene stått i kø for kinosjefen

- Det har vært så mange høydepunkter, jeg gleder meg til hver eneste film. Men om jeg må trekke frem noe, må det være når vi viste Kongens nei, hvor vi hadde en besøkende som var over 100 år gammel som hadde opplevd 2. verdenskrig. Det var stort å få kunne vise den filmen til han, og snakke med han om det etterpå.

Norske filmer gjør det bra

Kinosjefen er spesielt fornøyd med at norske filmer har gjort det så bra i det siste.

- Fem av de seks mest besøkte filmene i 2016 var norske, så vi er kjempefornøyde med hvor godt de norske filmene gjør det, sier kinosjefen og forteller at det blir mye norske filmer i løpet av 2017 også. Man må ned på 4. plass for å finne en utenlandsk film.

Programmet starter i slutten av januar med den norske dokumentaren om Markus og Martinus, hvor den første visningen allerede er utsolgt, så det vil bli satt opp flere visninger av den filmen. Kinosjefen kan fortelle at besøkende som kommer på den første visningen av dokumentaren vil få en signert plakat i gave.

Besøk av skuespiller

- I mars får vi besøk av Gøril Maurseth, hvor hun skal introdusere filmen Karenina and I, det vil også være mulighet å stille spørsmål og snakke med Maurseth etter filmen forteller Herdis og sier at Nordreisa kino aldri har hatt et slikt besøk av en skuespiller, i alle fall ikke av dette kaliberet, hun håper så mange som mulig kan komme.

- Vi er utrolig glade for at folk bruker kinoen, og håper folk fortsetter med det, sier Herdis og forteller at folk gjerne med komme med forslag enten på facebook eller direkte til henne på hvilke filmer som skal settes opp.

De siste to årene har Halti kultursal hatt over 6400 besøkende