Rundt 90 personer ble servert tradisjonell norsk julemat som pinnekjøtt og riskrem, i tillegg til syrisk mat som shawarma og syrisk moussaka. Det ble sunget julesanger, og Niklas Båtnes fremførte sanger. Herborg Ringstad, leder for Nordreisa Røde Kors, sier de hadde lyst til si farvel til beboerne ved Nordreisa mottakssenter, som legger ned 31. desember

-Vi hadde lyst til å si ha det bra til beboerne ved mottaket, og takk til de som har vært med og bidratt til Røde Kors arbeid, forteller Herborg og fortsetter med å si at hun synes det er trist at mottaket legges ned og så mange ikke har fått oppholdstillatelse.

Samler folk

-Det er fint å ha arrangement hvor vi kan være sammen med nordmenn. Da ser de oss kanskje på en annen måte, de ser ikke bare fargen vår, selv om vi er fra forskjellige kulturer og har andre skikker og tradisjoner, sier Basil Aby Assaf beboer ved mottakssenteret om julebordet.

Vemodig mottaksleder

-Det er helt fantastisk at vi sammen med Røde Kors og beboerne kan arrangere et slikt arrangement, sier Henie Dalsaune, leder for Nordreisa mottakssenter.

Hun mener det er fint at beboerne som får et eierskapsforhold til arrangementet når de selv er med å lage mat og arrangere.

-Beboerne i kommunen og Røde Kors har vært helt utrolig å samarbeide med, det har bare vært å ta en telefon om vi har trengt noe, sier Henie om samarbeidet de har hatt i løpet av året.

Hun sier at det har vært en fantastisk reise og gir all ære til de ansatte ved mottaket som har jobbet hardt hele året, og det er trist og sårt å si farvel til beboerne ved mottaket.